Muratoglu otkriva: Serena će biti spremna za Vimbldon! (FOTO)
Foto: EPA/Erik S Lesser

VERUJE U NJU

Muratoglu otkriva: Serena će biti spremna za Vimbldon! (FOTO)

Osvajačica 23 grend slem titule povukla se prošlog ponedeljka sa Rolan Garosa uoči meča sa Ruskinjom Marijom Šarapovom zbog povrede ledja

Objavljeno:

Američka teniserka Serena Vilijams trebalo bi da bude spremna za Vimbldon, rekao je njen trener Patrik Muratoglu.

Osvajačica 23 grend slem titule povukla se prošlog ponedeljka sa Rolan Garosa uoči meča sa Ruskinjom Marijom Šarapovom zbog povrede ledja.

- Ona bi trebalo da se oporavi za dve nedelje i moći će ponovo da udara loptice. Posle toga ima 15 dana da udje u fizičku formu i popravi svoju brzinu na terenu. Trebalo bi da bude spremna za Vimbldon - rekao je Muratoglu za radio BBC.

foto: AP

Rolan Garos je bio prvi Gren slem turnir za 36-godišnju Vilijams, još od prošle godine kada je objavila da je trudna. - Bila je odlična ideja da ne igra protiv Marije, pošto ne bi mogla da servira, a bilo bi joj teško da pobedi bez svog servisa. Takođe, to bi bio veliki rizik, da pokida mišić, bilo je veoma blizu toga - dodao je trener.

foto: AP

Upitan da li sedmostruka šampionka Vimbldona ima dovoljno treninga da ode daleko na tom londonskom turniru, koji počinje 2. jula, Muratoglu je rekao:

- Mislim da ima. Vilijams je na Rolan Garosu pobedila Kristinu Pliškovu, Juliju Gerges i Ešli Barti. - Mislim da je konkurentna, njen nivo i fizička pripremljenost su tu. Na Vimbldonu će imati malu prednost zbog servisa, koji može da je izvuče iz teških situacija - naveo je Muratoglu.

BONUS VIDEO:

Alen Omić posle pobede nad FMP-om u prvom meču finala plej-ofa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.