NOVAK NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: Srpska nutricionistkinja kaže da ne vidi ništa loše u Đokovićevoj ishrani! (FOTO)
Novak Đoković ipak nema razloga za brigu, Foto: Reuters

SVE JE U REDU

NOVAK NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: Srpska nutricionistkinja kaže da ne vidi ništa loše u Đokovićevoj ishrani! (FOTO)

Mahunarke i semenke takođe imaju dovoljno ugljenih hidrata i sve što je potrebno jednom vrhunskom sportisti da bude na najviše nivou

Objavljeno:

Mišljenje poznatog švajcarskog nutricioniste Jerga Hezlija da je Novak Đoković načinom ishrane ugrozio zdravlje i da boluje od ortoreksije podiglo je buru u svetskim okvirima.

Ipak, sa stavom švajcarskog kolege ne slaže se jedna od naših najboljih nutricionistkinja Jovana Srejić Ferlunga, koja smatra da najbolji srpski teniser svih vremena nije ni blizu te bolesti i da ona ne vidi ništa loše u načinu na koji se hrani Nole.

- Ortoreksija je kada čovek previše vodi računa o zdravoj ishrani, čak prelazi granice normalnog, ali u slučaju Đokovića ne vidim da je otišao u tom smeru. On je izabrao način koji smatra dobrim i mislim da kod nas još nije prihvaćen taj način ishrane. Mahunarke i semenke takođe imaju dovoljno ugljenih hidrata i sve što je potrebno jednom vrhunskom sportisti da bude na najviše nivou - kazala je Jovana Srejić Ferlunga.

foto: EPA/Andreu Dalmau

- Malo je poznato da se barem 50 vrhunskih sportista na svetu hrani isto kao Đoković, da su vegani i vegetarijanci i da to njima ne stvara problem da budu najbolji. Da budem iskrena, nisam upoznata sa svim detaljima na koji način se hrani Novak, ali postoje mnogi drugi razlozi zašto je on pao u formi - od toga da je došlo do prezasićenja, umora mišića, ali po mom mišljenju to nije povezano s njegovim načinom ishrane - zaključila je Jovana Srejić Ferlunga.

BONUS VIDEO: Loptica od 155 km/h ga udarila u PRAVO U GLAVU!

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.