Pre 11 godina se prskao tu šampanjcem sa Gaskeom, a Novak sad mora da čeka na vajld kard da bi igrao na ovom turniru! (VIDEO)
Rišar Gaske prska Novaka Đokovića šampanjcem pre 11 godina u Eštorilu, Foto: Printscreen/Youtube/TenisComAr

Priprema za Rolan Garos

Pre 11 godina se prskao tu šampanjcem sa Gaskeom, a Novak sad mora da čeka na vajld kard da bi igrao na ovom turniru! (VIDEO)

Srpski as će imati sreće i dobiti specijalan poziv

Objavljeno: 09:33h

Novaku Đokoviću su neophodni mečevi i to što više njih kako bi povratio onaj osećaj na terenu koji je imao, a samim time se vratio i na pobednički kolosek. Makar tako on razmišlja.

Zato će srpski teniser u narednom periodu pokušati da igra što više, pa bi zbog toga možda mogao da učestvuje i na nekim turnirima koje nije igrao prethodnih godina.

Novak Đoković sada mora da čeka 'vajld kard
Novak Đoković sada mora da čeka "vajld kard" za turnir u Portugalijifoto: Profimedia

Upravo jedan od njih bi mogao da bude turnir serije 250 u Eštorilu koji prethodi Rolan Garosu, čiji je direktor Žoao Žilao poručio da je srpskom teniseru biti ponuđen "vajld kard", jer je ostalo još četiri mesta da se popune, a veliki broj zahteva je stigao.

- Pored Đokovića, kome će biti ponuđeno učešće, još tri vajld karte će biti dodeljene. Jedna je rezervisana za talentovanog Australijanca Aleksa de Minaura. Ostale dve bi mogli da dobiju Stan Vavrinka, Miloš Raonić ili Kei Nišikori, a 80 odsto igrača je već odbijeno - rekao je Žilao.

Novak Đoković je 2007. godine osvojio turnir u Eštorilu
Novak Đoković je 2007. godine osvojio turnir u Eštorilufoto: EPA/Erik S Lesser

Razlog za to što ovi igrači moraju da čekaju na specijalan poziv za turnire iz serije 250 jeste što ih nisu prijavili na početku godine da će ih igrati, pa zato čak i Novak Đoković mora da se nada "vajld kardu".

Od onih koji su prijavili učešće su tu Nik Kirjos, Kevin Anderson, Karenji-Busta.

Inače, Đoković je svojevremeno osvojio titulu u Eštorilu, to je bilo pre 11 godina, kada je u finalu pobedio Rišara Gaskea, a interesantno je da su se posle finala obojica prskali šampanjcem po ugledu na pobednike trka u Formuli 1.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.