ZVEZDA BARSELONE MENJA SVETSKI TENIS, A TU JE I NOVAK: Revolucija u belom sportu! (FOTO)
Foto: Reuters, AP

kakva vest!

ZVEZDA BARSELONE MENJA SVETSKI TENIS, A TU JE I NOVAK: Revolucija u belom sportu! (FOTO)

Komisija ITF jednoglasno je odlučila usvojila predlog da kreira novi veliki turnir koji će se održavati na kraju godine - Svetsko ekipno prvenstvo u tenisu

Objavljeno:

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da će doći do velikih promena u Dejvis kupu, dosadašnjem nezvaničnom Svestskom prvenstvu.

ITF je objavio da je dogovorio saradnju sa kompanijom Kosmos, s kojom je ugovor potpisan na 25 godina u vrednosti od tri milijarde dolara.

Komisija ITF jednoglasno je odlučila usvojila predlog da kreira novi veliki turnir koji će se održavati na kraju godine - Svetsko ekipno prvenstvo u tenisu.

- Ovo je velika promena za tenis i ITF. Naša komisija je podržala ambiciozni plan za budućnost Dejvis kupa. Naša vizija je da napravimo veliko finale na kraju sezone koje će biti festival tenisa i zabave. Na njemu će učestvovati najbolji teniseri koji će predstavljati svoje nacije i koji će odlučivati o šampionu Dejvis kupa - rekao je predsednik ITF Dejvid Hagerti.

On je naveo da je već nekoliko gradova zainteresovano za održavanje Svetskog prvenstva, koje bi trebalo da se igra od naredne godine.

Osnivač i predsednik investicione grupe je fudbaler Barselone Đerar Pike, a kompaniju je podržao izvršn direktor kompanije Rakuten Hiroši Mikitani.

Đerar Pike
Đerar Pikefoto: REUTERS/Sergio Perez

Njihovim ulaganjem značajno će biti uvećan nagradni fond takmičenja, ali i ulaganje u razvoj tenisa i ljudskih resursa.

Predviđeno je da se takmičenje održava u novembru i da traje oko 10 dana. Na njemu bi učestvovalo 18 reprezentacija koje će biti podeljene u nekoliko grupa.

Posle grupne fazi usledili bi plej-of, a igrala bi se dva singla i jedan dubl, na dva dobijena seta. Sigurni učesnici bi bilo 16 selekcija iz Svetske grupe, dok bi dve bile naknadno izabrane.

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.