Biće Nole opet prvi... (FOTO)
Novak Đoković na Australijan openu, Foto: AP

nego šta!

Biće Nole opet prvi... (FOTO)

- Novak dobro razmisli o svemu van terena, dok se na terenu oslanja na osećaj

Objavljeno:

Nema Andre Agasi nikakvu dilemu - Novak Đoković će se vratiti na prvo mesto ATP liste. Usled svih problema sa povredama je srpski igrač trenutno van terena i nalazi se na 14. poziciji.

- Nekima je teško da se vrate na vrh posle pada forme, ali smatram da to nije slučaj kod Novaka. Njegovo telo je u stanju kao da ima 25 godina, iako ima 30 - priča Agasi.

Legendarni igrač je posebnu pažnju posvetio ravnoteži.

- Fizička priprema je veoma važna u tenisu i kada to postane problem onda počnete da razmišljate o kraju karijere. Đoković mora da pronađe nekoliko novih rešenja i za njega to neće biti problem. Ovaj sport je mešavina uma, tela i srca i tu uvek mora da postoji ravnoteža.

Uporedio je i sebe sa srpskim teniserom.

- Novak dobro razmisli o svemu van terena, dok se na terenu oslanja na osećaj. Ja sam radio stvari na drugi način, živeo sam na osećaj, dok sam igru detaljno analizirao.

Ubeđen je da je težak period iza Srbina.

Andre Agasi
Andre Agasi foto: EPA/Australia Fiona Hamilton

- Novak je ponovo krenuo uzlaznom putanjom i više ne oseća pritisak koji je imao ranije. On ima specijalne rituale u pripremi za meč i tada vidite stvari koje drugi ne mogu da učine. U poređenju sa njim ostali ne izgledaju ni kao sportisti. Sa takvim fizičkim mogućnostima je uvek ispred ostalih - zaključio je Agasi.

BONUS VIDEO: Delije pružaju podršku Omiću nakon pobede u derbiju

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.