Dok Tviterom pršte fore o njemu, Noletu i Rafi, Federer je imao šta da kaže o tome što se izjednačio sa Đokovićem! (FOTO)
Rodžer Federer je sa punih 36 godina stigao do 20. Gren slem titule, Foto: AP

Zanimljiva izjava

Dok Tviterom pršte fore o njemu, Noletu i Rafi, Federer je imao šta da kaže o tome što se izjednačio sa Đokovićem! (FOTO)

Švajcarski as je stigao do 6. trofeja u Melburnu, koliko ih imaju i Srbin i legendarni Roj Emerson

Objavljeno:

Rodžer Federer je u nedelju ispisao još jednu zlatnu stranicu istorije tenisa i svoje ime urezao, kao verovatno, najbolji igrač "belog sporta" koji se ikada pojavio.

Švajacarac je pobedom nad Marinom Čilićem u finalu Australijan opena, stigao sa punih 36 godina do svoje 20. Gren slem titule u karijeri, i za još jedan podeok pomerio lestvicu u odnosu na najveće konkurente Rafaela Nadala i Novaka Đokovića koji su ostali daleko iza njega.

- Doći do broja 20 je veoma posebno. Moram da priznam da mi je pomoglo iskustvo, a i dosta sreće. Dan pred finale razmišljao sam da kako ću se osećati ako ga osvojim, a kako ako izgubim? Blizu sam, a opet i daleko. Mislim da sam o tome mislio tokom meča. Imao sam većih trenutaka u karijeri, ali ovo je bilo veoma posebno - poručio je Federer.

Svoju šestu titulu u Melburnu, čime se izjednačio sa Đokovićem i Rojom Emersonom po broju trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije, zalio je suzama na kraju meča koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

- Počeo sam da razmišljam šta da kažem, a svaka tema je bila veoma emotivna. Zahvaliti se mom timu, čestitati Čiliću, zahvaliti navijačima, organizatorima... Mislio sam da ću se opustiti tokom govora, ali nisam. Međutim, srećan sam što mogu da podelim svoje emocije s ljudima koji su napunili stadion. Suze su bile i za njih - rekao je Federer, a osvrnuo se i na izjednačenje po broju titula.

- Nije mi važno što sam se izjednačio sa njima. Oni si imali svoje velike, sjajne karijere i divim im se. Meni su važne emocije koje sam ponovo osetio - pet setova protiv odličnog igrača kakav Čilić, došao do šeste titule u Australiji, 20. Grend slema. To su posebni trenuci za mene. Odbranom prošlogodišnjeg trofeja nastavlja se bajka.

Iako ga mnogi smatraju teniskim veteranom, Švajcarac u poslednjih godinu dana igra kao da je tek sada u naponu snage, uostalom tome svedoče čak tri Gren slem titule u ovom periodu.

- Osvojio sam tri Grend slem titule u poslednjih godinu dana. Ni ja ne mogu da veruje,. Godine nisu važne, to je samo broj. Ali, moram da pažljivo planiram i da postavljam ciljeve i prioritete. Sad sam srećan, a uzbudljvo je vreme preda mnom.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U SVLAČIONICI CRVENE ZVEZDE: Kanga i Donald izveli trbušni ples uz narodnjake

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.