BITKA ZA PRVU GREN SLEM TITULU I ZA PRVO MESTO NA SVETU: Halep i Kerber odigrale meč godine, Karo je bila prejaka za Mertens! (FOTO) (VIDEO)
Simona Halep i Karolina Voznijacki će igrati u finalu Australijan opena, Foto: Reuters/EPA/Mast Irham

Australijan open, polufinale

BITKA ZA PRVU GREN SLEM TITULU I ZA PRVO MESTO NA SVETU: Halep i Kerber odigrale meč godine, Karo je bila prejaka za Mertens! (FOTO) (VIDEO)

Obe finalistkinje će se prvi put naći u borbi za trofej u Melburnu

Objavljeno: 09:59h

Prva i druga teniserka na WTA listi igraće u finalu ovogodišnjeg Australijan opena!

Karolina Voznijacki i Simona Halep slavile su u polufinalnim mečevima i boriće se za titulu na prvom Gren slemu sezone, a ujedno će to odlučiti i ko će biti nova najbolja igračica planete nakon turnira.

Simona Halep u finalu će braniti i prvo mesto na WTA listi
Simona Halep u finalu će braniti i prvo mesto na WTA listifoto: EPA/Joe Castro

Poseban spektakl bio je duel između Rumunke i bivše šampionke u Melburnu Anđelike Kerber koji je završen posle borbe koja je trajala skoro 3 i po sata, a pobednica se nije znala maltene do poslednjeg poena.

Na kraju, sreća je malo prevagnula i na stranu rumunske teniserke koja i dalje čeka na osvajanje svoje prve Gren slem titule u karijeri, a konačan rezultat duela bio je 6:3, 4:6, 9:7.

Anđelika Kerber je poražena u polufinalu Australijan opena
Anđelika Kerber je poražena u polufinalu Australijan openafoto: Reuters

Sigurno najbolji meč turnira u ženskoj konkurenciji, a možda i u poslednjih nekoliko godina, a dovoljno je videti kakve su izraze lica imale dve igračice po njegovom završetku i biće vam jasno kakva je to bitka bila do iznemoglosti.

Ujedno ovo je bio susret i dve do sada neporažene teniserke u ovoj godini, s obzirom na to da su pre meča imale skor 14:0 Kerberova, 10:0 Halepova.

Simona Halep je bila jača u dramatičnoj završnici
Simona Halep je bila jača u dramatičnoj završnicifoto: EPA/Tracey Nearmi

Simona će u borbi za trofej na Otvorenom prvenstvu Australije igrati protiv Karoline Voznijacki koja je u drugom polufinala bila bolja od do sada briljantne Eliz Mertens 6:3, 7:6.

Karolina Voznijacki će igrati u svom prvom finalu u Melburnu
Karolina Voznijacki će igrati u svom prvom finalu u Melburnufoto: EPA/Tracey Nearmi

Dankinja će se po prvi put boriti za pehar u Melburnu, a ovo joj se vratilo za onaj poraz u polufinalu 2011. godine kada je ispustila tada meč loptu protiv Li Na.

I ovo je bio uzbudljiv i zanimljiv susret, naročito u drugom setu, pošto je prvi dobila druga igračica na WTA listi zahvaljujući nešto preciznijim udarcima, odnosno manjem broju neiznuđenih grešaka.

Eliz Mertens nije krunisala sjajno odigran turnir plasmanom u finale
Eliz Mertens nije krunisala sjajno odigran turnir plasmanom u finalefoto: EPA / Lukas Coch

U drugom periodu se vodila velika bitka, iako je Voznijacki prvi stigla do brejka i servirala za trijumf. Međutim, tada se probudila Mertensova napravila brejk i čak povela sa 6:5 i u narednom gemu imala dve set lopte i nije ih iskoristila.

Karo se vratila u gem na svoj servis, osvojila ga i potom rutinski u taj-brejku stigla do pobede i plasmana u finale.

Dakle, u ženskom finalu imaćemo susret dve igračice koje nikada nisu osvojile Gren slem titulu, ali su bile prve na WTA listi i ujedno će i sada odlučiti koja će od ponedeljka biti na čelu.

BONUS VIDEO: LUDA ZABAVA U MELBURNU: Nole i njegovi treneri prozivali legendarnog brazilskog tenisera!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.