Nekada Novak, sada njegov dželat gazi: Čung je jači od Tenisa za polufinale! Moćne su i Simona i Anđelika! (FOTO) (VIDEO)
Hjeon Čung je u polufinalu Australijan opena, Foto: Reuters

Australijan open 1/4 finale

Nekada Novak, sada njegov dželat gazi: Čung je jači od Tenisa za polufinale! Moćne su i Simona i Anđelika! (FOTO) (VIDEO)

Južna Koreja je dobila svog prvog igrača u istoriji u polufinalu nekog Gren slema

Objavljeno:

San dželata Novaka Đokovića, mlađanog Hjeon Čunga, u Melburnu je nastavljen.

Južna Koreja je dobila svog prvog igrača u istoriji u polufinalu nekog Gren slema, jer je 21-godišnji teniser savladao drugu veliku senzaciju Australijan opena, Tenisa Sandgrena 6:4, 7:6, 6:3.

"Đokovićeva kopija" nastavlja na "Rod Lejveru" da radi ono što je svojevremeno godinama radio njegov idol, koga je pobedio u rundi pre četvrtfinala.

Hjeon Čung se prvi put u karijeri plasirao među 4 najbolja igrača na Gren slemu
Hjeon Čung se prvi put u karijeri plasirao među 4 najbolja igrača na Gren slemufoto: Reuters

Meč za mesto u polufinalu između dva velika iznenađenja ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije opet je bio spektakl za publiku i uživanje, iako je rešen u tri seta.

Pritisak i trema zbog prvo takvog meča u karijerama, ali i onoga što pobeda u njemu donosi, stegla je ruke obojice tenisera u prvom setu, koji je ipak zahvaljujući većoj koncentraciji pripao Južnokorejcu.

Tenis Sandgren je do sada bio najveća senzacija Australijan opena
Tenis Sandgren je do sada bio najveća senzacija Australijan openafoto: EPA/Mast Irham

Ali je onda u drugom setu usledila prava ona viteška i žestoka borba za teniske sladokusce koja je okončana taj-brejkom, u kome je još jednom Čung pokazao zašto ga smatraju mlađom verzijom Đokovića. Ako se sećate i Novak je svojevremeno bio jedan od psihički najstabilnijih igrača kada dođe do igranja taj-brejka i retko kada je gubio, a to upravo sada radi Korejac (protiv Novaka oba je dobio i sada protiv Sandrgena jedan).

Hjeon Čung je prvi Južnokorejac u polufinalu nekog Gren slema
Hjeon Čung je prvi Južnokorejac u polufinalu nekog Gren slemafoto: EPA / Mark Cristino

U trećem setu opet velika borba, ali 58. teniser sveta stiže do brejka, međutim, zadrhtala mu je ruka kada je stigao do čak 3 uzastopne meč lopte i sve ih je Sandgren spasio i potom dobio priliku da vrati brejk zaostatka, ali za to već nije imao snage i Čung je sledeću priliku da obezbedi mesto u finalu iskoristio.

U ženskoj konkurenciji dobili smo drugi polufinalni par i ovde nije bilo nikakvih iznenađenja. Najbolja teniserka sveta, Simona Halep je razbila Karolinu Pliškovu 6:2, 6:3, a bivša šampionka u Melburnu, Anđelika Kerber, lako izašla na kraj sa Medison Kiz 6:1, 6:2.

Simona Halep juri svoju prvu Gren slem titulu u karijeri
Simona Halep juri svoju prvu Gren slem titulu u karijerifoto: EPA/Joe Castro

Rumunka je odlična da napadne konačno taj svoj prvi Gren slem trofej koji i dalje nije nikada osvojila u karijeri, iako je prva na WTA listi, a to je bilo jasno i protiv nezgodne Pliškove.

Simona Halep je gubila 3:0, a onda u dva seta počistila Karolinu Pliškovu
Simona Halep je gubila 3:0, a onda u dva seta počistila Karolinu Pliškovufoto: EPA/Lukas Coch

Povela je Čehinja čak 3:0 na startu meča, ali onda sledi totalni preokret i šou samo jedne igračice na terenu. Halepova je vezala čak 9 gemova zaredom i potom rutinski obezbedila mesto u polufinalu.

Anđelika Kerber je potvrdila da se vraća na velika vrata u sam vrh tako što je u oba seta protiv Kiz po tri puta pravila brejkove, a samo je jedan gem izgubila na svoj servis u celom meču.

Anđelika Kerber je već jednom osvojila Australijan open
Anđelika Kerber je već jednom osvojila Australijan openfoto: EPA/Tracey Nearmi

Drugi polufinalni par u ženskoj konkurenciji čine Karolina Voznijacki i Eliz Mertens.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle meča Partizan - Cibona

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.