AGASI NE SUMNJA U NOVAKA: Mnogo je teško uzeti Novaku 3 seta! Ne primam nikakav novac što radim s njim, čak ni za putne troškove!
Andre Agasi i Novak Đoković na treningu, Foto: Fonetap

Veruje u njega

AGASI NE SUMNJA U NOVAKA: Mnogo je teško uzeti Novaku 3 seta! Ne primam nikakav novac što radim s njim, čak ni za putne troškove!

Trener srpskog tenisera je istakao zašto misli da je njegov učenik uprkos dugotrajnoj pauzi jedan od favorita na Australijan openu

Objavljeno:

Novak Đoković se posle šestomesečne pauze zbog povrede vratio na teniski teren i sudeći po njegova prva dva meča na Australijan openu, ponovo izgleda spremno da napadne sve trofeje i vrati se na sam vrh.

Mnogi su skeptični i sumnjičavi kada je u pitanju srpski teniser i dokle može da dogura i u Melburnu, kao i da li će ponovo se vratiti na stare staze uspeha.

Njegov glavni trener i bivši svetski broj 1, Andre Agasi, je zajedno sa njim u Melburnu i on nema nikakvu dilemu da njegov učenik može da i sedmi put osvoji titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

Andre Agasi je oduševljen kako se brzo oporavlja Novak Đoković
Andre Agasi je oduševljen kako se brzo oporavlja Novak Đokovićfoto: EPA/Australia Fiona Hamilton

- Za mene, ne postoji način da ja to drugačije vidim. Jer, neko treba da osvoji tri seta protiv njega, a to je veoma teško uraditi - rekao je Agasi koji je oduševljen kako se Novakovo telo oporavlja i kojom brzinom.

- Oporavak nije nešto oko čega brinem. Novak je fizičku u izvanrednom stanju i mogućnost oporavka koju poseduje zaista je neverovatna, za razliku od mene kada sam bio igrač. Priroda mu je dala takvo telo, a on ga čini dodatno 'efikasnim' tako što ulaže mnogo truda. Granica do koje taj momak može sebe da gura... To je u mojim očima nešto unikatno - poručio je Agasi.

Andre Agasi i Radek Štepanek posmatraju meč Novaka Đokovića
Andre Agasi i Radek Štepanek posmatraju meč Novaka Đokovićafoto: Fonetap

Srpski teniser je u svom povratku na teren morao i da promeni neke stvari u svojoj igri, a ono što je svima upalo u oči je drugačiji servis, odnosno pokreti prilikom njega, što je uz steznik na laktu i nove patike novina.

- Ako niste igrali dugo vremena, bilo šta što nije deo vaše igre može predstavljati izazov. Sa novim pokretom prilikom započinjanja poena, u kombinaciji sa pritiskom, velikim mečevima i spomenute pauze – to je bilo pravo vreme da se testira, da se što pre prođe kroz to, a biće samo bolji kako vreme bude odmicalo - objasnio je Agasi i dodao:

Andre Agasi je komentarisao promenu servisa Novaka Đokovića
Andre Agasi je komentarisao promenu servisa Novaka Đokovićafoto: Fonetap

- Kada se vratite na teren, i pored činjenice da je povreda dobrim delom zalečena – ili je barem u toj fazi da pruža minimalnu nelagodnost – određeni mišići nisu bili pod ovakvim naporima po tri, četiri sata uzastopno. Upravo zbog toga je u četvrtak bio odličan dan. Prosto, jer ako se oporavi od svih tih napora, njegovo telo će brže 'pamtiti'.

Amerikanac koji je svojevremeno osvojio 8 Gren slem titula, još jednom je medijima istakao da sa Srbinom sarađuje bez ikakve novčane kompenzacije.

Andre Agasi je istakao da ne prima nikakvu platu za treniranje Novaka Đokovića
Andre Agasi je istakao da ne prima nikakvu platu za treniranje Novaka Đokovićafoto: EPA/Australia Fiona Hamilton

- Nemam nikakvu ličnu dobit od saradnje s njim, pa čak ni plaćene troškove, da budem u potpunosti iskren. Ukoliko ne mogu da mu pomognem, spakovaću se i otići. Ali, ako mogu da mu pomognem onda ću to i uraditi. On je znatiželjna duša, neko ko je stalno u poteri za istraživanjem novih stvari kod sebe. On i u ovom delu karijere, posle svega što je postigao, i dalje svakog dana želi da uči i raste, što ja izuzetno poštujem. Opet, potpuno iskreno – ne verujem da sam ja odabrao da budem deo svega ovoga, već verujem da sam 'izabran'. Takav sam čitavog života, pratim svoje srce i svetlost koja mi ukazuje na puteve u koje bi trebalo da uložim svoju energiju i ja joj veruje - zaključio je Agasi.

Novak u trećem kolu igra protiv Albera Ramosa Vinjolasa i taj meč bi trebalo da počne u subotu u 9 časova ujutru po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO: SRPSKA SEKS BOMBA BODRILA NOVAKA: Šokiraćete se kada saznate zbog čega nije smela glasno da navija za Srbina!

(Espreso.co.rs / Izvor: B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.