DOŠAO SAM DO KRAJA, NE MOGU DA POMERIM RUKU! Ispovest Novaka Đokovića nikoga neće ostaviti ravnodušnim! (FOTO)
Novak Đoković proslavlja pobedu na Vimbldonu, Foto: Fonetap

šokirao sve

DOŠAO SAM DO KRAJA, NE MOGU DA POMERIM RUKU! Ispovest Novaka Đokovića nikoga neće ostaviti ravnodušnim! (FOTO)

Imao sam više vremena da se posvetim porodici, kao i sebi i da razumem gde sam u život...

Objavljeno:

Novak Đoković će u petak, oko 16 časova po srednjoevropskom vremenu, igrati protiv pobednika meča između Roberta Bautiste Aguta i Andreja Rubljova na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

Bivši prvi reket sveta u intervjuu za „Sport360“ govorio je periodu kada je zbog povrede morao da odsustvuje sa terena. - Iza mene je bio uzbudljiv period. Nikada nisam imao takve povrede zbog kojih sam ovoliko odsustvovao ovako dugo sa terena. Nikada nisam propustio Grend Slem u svojoj profesionalnoj karijeri, nisam bio operisan. Bilo je teško, ali s druge strane i velika lekcija - rekao je Novak i dodao da mu je bilo lako doneti odluku o pauzi: - Došao sam do tačke, kada mi je univerzum rekao da ne mogu više da igram. Nema šanse. Ne mogu da pomerim ruku

foto: Profimedia

Đoković će nastupati na turniru u Dohi, što će mu biti prvi turnir posle šestomesečne pauze zbog povrede, a ujedno i priprema za Australijan open koji je na programu od 15. do 28. januara.

- Ne mogu da dočekam kada ću se vratiti, kada ću poćeti da igram. Četiri i po meseca nisam uzeo reket u ruke, to je velika promena. Bio težak period, ali nisam želeo da rizikujem, da pogoršam stanje. Iskoristio sam ovo vreme da pronađem nove načine kako da svoje telo oporavim, da nađem novi način igre, kao i da se pripremim psihički.Pokušavao sam da steknem nova znanja iz sportske nauke, ali i iz tehnologije. Iskoristio sam ovo vreme na najbolji način - rekao je Đoković.

Novak i Jelena na konferenciji
Novak i Jelena na konferencijifoto: Fonet

Novak ističe da je tokom oporavka naučio da bude strpljiv. - Učim da budem strpljiv. Strpljenje je nešto što nedostaje teniserima. Jednostavno, naš posao od 1. januara do 20. novembra je naporan period. Nemaš vremena da se smiriš, da budeš staložen, konstantno tražimo najbrža rešenja, najbrže udarce - dodao je srpski teniser. Svoje slobodno vreme iskoristio je na najbolji način. - Imao sam više vremena da se posvetim porodici, kao i sebi i da razumem gde sam u životu - zaključio je Novak. Najbolji srpski teniser Novak Đoković u 2018. ulazi kao 12. igrač sveta, što mu je najlošija pozicija posle 11 godina jer je tada bio 16. - Uvek je dobro igrati u Abu Dabiju jer vam omogućava igračima da provere u kakvoj su formi, jer je to prvo zvanično takmičenje pred novu sezonu. To će biti prvi turnir za mene još od Vimbldona pa se ovom turniru radujem više od bilo kog igrača - zaključio je Novak.

BONUS VIDEO: Govor Bogdana Bogdanovića na dodeli nagrade za najboljeg košarkaša 2017. godine

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.