Teška ispovest Jelene Dokić: Otac me je toliko tukao da sam završavala krvava i bez svesti! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/dokic_jelena

jezivo

Teška ispovest Jelene Dokić: Otac me je toliko tukao da sam završavala krvava i bez svesti! (FOTO)

Jelena Dokić se iz sveta tenisa povukla 2014. godine zbog problema sa zdravljem

Objavljeno:

Autobiografija nekadašnje teniserke Jelene Dokić pod nazivom "Nesalomiva" potresla je svet!

Jelena je važila za veliku tenisku kraljicu krajem prošlog veka, u trenutku kada su Štefi Graf, Monika Seleš, Aranča Sančes Vikario i kompanija bili pri kraju svoje ere dominacije.

Istovremeno, dok su sestre Vilijams i dalje bile mlade igračice, odnosno pošto Ana Kurnjikova nije eksplodirala kao što su joj mnogi predviđali, tadašnja kraljica bila je, bez imalo sumnje, Martina Hingis – prva teniserka sveta. Upravo nju je Dokićeva savladala sa samo 16 godina i to u prvoj rundi Vimbldona 1999. godine (6:2, 6:0).

NEVERICA U BH! Heroj i idol nacije ODJAVIO REPREZENTACIJU! Evo i zašto! (FOTO)

Zvezda je tada bila rođena!

A naredne sezone je samo pala potvrda - uspela je da stigne čak do polufinala Vimbldona, bila na korak od osvajanja medalje na OI u Sidneju 2000. godine, gde je u borbi za bronzano odličje poražena od sjajne Monike Seleš, i primakla se mestu u Top 10. Taj cilj ispunila je 2001. godine, da bi već sledeće postala četvrta teniserka sveta što joj je, kasnije će se ispostaviti, najbolji plasman u karijeri.

Sve je išlo onako kako je planirala dok joj se na putu nije pojavila prepreka – njen otac.

Kada je reč o Damiru Đokiću to istovremeno znači i jedan od najkontroverznijih ličnosti koje su se ikada našle u teniskom svetu!

I upravo na njemu je stavljen akcenat u autobiografiji "Nesalomiva" koju je Jelena Dokić napisala.

Kako prenose britanski mediji, koji imaju uvodi u autobiografiju koja još uvek nije ugledala svetlost dana, Jelena opisuje detalje fizičkog i emocionalnog zlostavljanja od strane oca, koje je počelo kada je ona imala smao šest godina.

Ona u svojoj knjizi tvrdi da ju je otac tukao kaišem kada bi loše odradila trening, a nije prolazila ni bez šutiranja posle kojeg bi ostala krvava i modra.

foto: Profimedia

Britanski mediji takođe prenose kako ju je otac nazivao "kur*om", a da je najgore prošla kada je izgubila turnir u Kanadi 2000. godine.

- Stvarno ružno sećanje koje će ostati sa mnom zauvek... završila sam u nesvesti! Strašno me je tukao - rekla je Dokićeva.

Kako navode Britanci, Damir Dokić je i više nego poznat po nasilničkom ponašanju, te se tako pamti kada je razbio novinski telefon, kada je izbačen sa US opena zbog zlostavljanja osoblja jer mu se nije svideo račun nakon obroka. 2009. godine bio je u pritvoru 15 meseci zbog pretnje australijskom ambasadoru u Srbiji ručnom bombom!

Jelena Dokić se iz sveta tenisa povukla 2014. godine zbog problema sa zdravljem. Naime, imala je problema sa štitnom žlezdom koja je uticala na nenu kilažu, te je Dokićeva sa 120 kilograma postala neprepoznatvljiva.

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti i Matijas Lesor posle prve pobede u derbiju

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.