LUDA PRIČA O SRPSKOM TENISERU KOJI JE ZALUDEO SVET: Kupio kartu za Arsenal - Zvezda, Novak mu dao stan i plaćao trenere!
Foto: Printscreen/Instagram/krajinovic_filip

Nije verovao u sebe

LUDA PRIČA O SRPSKOM TENISERU KOJI JE ZALUDEO SVET: Kupio kartu za Arsenal - Zvezda, Novak mu dao stan i plaćao trenere!

Krajinović je momak o kome se trenutno najviše priča i piše u teniskoj javnosti širom sveta

Objavljeno: 11:01h

Teniski svet je makar na trenutak zaboravio na Nadala, Federera, Marija, Đokovića i ostale, a na to ga je naterao Filip Krajinović.

Od ovog ponedeljka zvanično drugi reket Srbije na ATP listi ima iza sebe najboljih nedelju dana u svojoj karijeri čija je kulminacija bilo finale turnira u Parizu, što je jedno od najvećih iznenađenja cele sezone.

foto: Fonetap

Mladi Somborac je kao kvalifikant stigao do borbe za trofej u "Bersiju" i postao tema broj 1 u svetu tenisa, pa svi sada žele što više toga da saznaju o njemu, a idealnog sagovornika strani mediji su pronašli u njegovom treneru Petru Popoviću.

- Sve ovo je bilo neverovatno, kao magija! Ako želite da budete dobar trener, onda morate biti malo i ludi, kao ja - rekao je Popović čiji su se snimci radovanja na Filipovim mečevima vrteli na televizijskim špicama.

foto: EPA/Christophe Petit Tesson

On je ispričao kako je njegov štićenik imao problema sa samopouzdanjem i kako nije verovao da uopšte može toliko daleko da dogura na turniru u Parizu.

- Filip je imao karte za utakmicu Arsenala i Zvezde. Sa drugarima je već bio organizovao put u London, međutim ja sam mu rekao: "Šta to radiš? U četvrtak ćeš biti u Parizu" - otkrio je Popović.

Kako kaže, Krajinović se bio zadovoljio time štoće se vratiti u top 100, pa je čak planirao da organizuje i žurku.

foto: Reuters

- Planirao je i žurku sa društvom da proslavi povratak u 100 najboljih na svetu, hteo je da zove muziku, pevače, ali sam ga odgovorio od toga. Verovao sam u njega od početka i znam da ima potencijal da bude u 20 najboljih na svetu, ali finale Mastersa u Parizu je nešto poptuno ludo!

Filip je u svojim juniorskim danima važio za velikog talenta, ali tek sada je uspeo da zablista na seniorskom nivou, u 25. godini. I nadamo se da je tek počeo.

Razlog za to su i brojne povrede sa kojima se suočavao, a Popović je ispričao i koliki značaj je bila podrška koju svakodnevno dobija od Novaka Đokovića, sa kojim je Krajinović veliki prijatelj i kad god mogu vreme provode zajedno.

- Mi smo mala zemlja i svi srpski teniseri su bliski. Bili smo svi zajedno sa Noletom na večeri u Parizu kada je on polazio. Novak je uvek verovao u Filipa, platio mu je trenere, čak mu je dao i stan u Beogradu. Uvek je verovao da može da bude veliki igrač. Međutim, Filip nije verovao u sebe, a imao je nesreću sa povredama i sada se sve vratilo u normalu - ispričao je Popović koga je upravo Novak spojio sa Krajinovićem.

BONUS VIDEO: Brazilski jiu jitsu: Marko Gucu objasnio nam je sve što treba da znamo o ovom sportu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.