MA, KAKAV KRAJ KARIJERE! Novak poručuje sa rehabilitacije: Imam ja još da pomeram granice!
Foto: Reuters

penzija nije ni na vidiku

MA, KAKAV KRAJ KARIJERE! Novak poručuje sa rehabilitacije: Imam ja još da pomeram granice!

Najbolji srpski teniser je poručio da veruje da su pred njim još godine i godine igranja vrhunskog tenisa

Objavljeno: 08:44h

Mnogo je ljudi izgubilo nadu u Novaka Đokovića posle perioda krize i loše igre, slabih rezultata koji je trajao od onog osvajanja Rolan Garosa 2016. godine, pa sve do odluke da na pola sezone odluči da se potpuno posveti oporavku od povrede lakta koji ga muči već duže vreme.

U tom periodu su mnogi dovodili u pitanje čak i njegovu volju da nastavi da igra tenis, a pojedini najavljivali da bi vrlo brzo mogao da ode u igračku penziju.

Međutim, takve stvari uopšte nisu pale na pamet najboljem srpskom teniseru, to je govorio nekoliko puta, pa i sada u intervjuu za "Sport klub", gde je govorio koliko još planira da se bavi tenisom.

foto: Marina Lopičić

- Drago mi je što imam ovih šest meseci da mogu na neki način da organizujem svoj život, da postavim temelje i za svoju igru i za svoje telo i za svoj život u narednih ne znam koliko godina. Ja volim da kažem deset godina, pa videćemo koliko će sve to trajati u profesionalnom tenisu - rekao je Novak koji se i dalje oporavlja od povrede lakta i neće nastupati sve do 2018. godine.

A kada je reč o gladi za trofejima, nemojte uopšte misliti da se zasitio i zadovoljio sa onih 68 koliko ih je osvojio.

foto: Reuters

- Ja stvarno nemam nameru, niti mi je na vidiku kraj. Želim još da igram, da se dokazujem, sebi pa i drugima. Prosto da pomeram granice, da usavršavam sebe. Ja verujem da, koliko god da sam do sada postigao u tenisu, ima još mnogo toga što mogu da postignem i usavršim. Vidim elemente igre u kojima vidim mnogo prostora za napredak. Možda drugi to ne vide, ali ja vidim, drago mi je da i moj tim to vidi, tako da ima prostora da se posvetimo analizi moje igre. Prvi put u životu da imam pet meseci kada mogu postepeno da podižem nivo i kondicije i igre i da se psihički spremim da kada uđem u novu sezonu nadam se budem na svom vrhuncu - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO: Bakljada Grobara posvećena Željku Obradoviću

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.