Isto mesto, isti rivali i opet ista senzacija! Čudesni Del Potro i bolestan slomio Federera na US openu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Daneil Murphy

kao pre 8 godina

Isto mesto, isti rivali i opet ista senzacija! Čudesni Del Potro i bolestan slomio Federera na US openu! (FOTO) (VIDEO)

Svi su želeli da vide polufinale Nadal - Federer ali toga neće biti ni ove godine

Objavljeno: 09:10h

Gde je jedan podvig, tu je i drugi! Huan Martin del Potro je napravio iznenađenje i šokirao Rodžera Federera u četvrtfinalu US opena i to bolestan, 7:5, 3:6, 7:6, 6:4.

Čuda nisu strana Argentincu, naročito na US openu, i to vrlo dobro zna i Federer koji nije prvi put na centralnom terenu žrtva fantastičnog argentinskog tenisera. Pobedio ga je i u finalu ovog turnira 2009. godine.

foto: EPA/Daneil Murphy

A i sada je uradio isto i sprečio polufinale koje su svi očekivali, pa je tako poslednji Gren slem sezone i dalje ostao jedini turnir koji nikada nije video direktan okršaj Švajcarca i Nadala.

Lekciju iz života je održao "div iz Tandila" o tome kako se ne sme odustajati, kako nema predaje, ma kakve prepreke da su pred vama.

foto: EPA/Daneil Murphy

Samo 48 sati ranije je jedva stajao na terenu i uspeo takav da pobedi u pet setova Dominika Tima, a i sada se borio sa visokom temperaturom, groznicom, pio je lekove na svakih šest sati, nije želeo da odustane i za to je nagrađen.

A nije da ni ovog puta nije bio na rubu eliminacije, jer je Federer u trećem setu, imao čak četiri set-lopte i sve ih je spasio argentinski teniser i domogao se tog perioda igre, a potom i sledećeg i ušao u Gren slem finale.

foto: Reuters

I iako su mnogi ljubitelji tenisa priželjkivali duel Nadala i Federera, ipak su u ovim trenucima svi presrećni zbog Argentinca koji kroz čitavu karijeru nije imao sreće s povredama i sada se konačno vraća.

BONUS VIDEO: Boban Marjanović 6 od 6 za tri poena

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.