Ni na kraj pameti nam pre mesec dana nije bilo da će jedan od njih dvojice igrati finale US opena! Da li ćemo imati sveameričko polufinale kod žena? (FOTO)
Foto: EPA/John G Mabanglo/Andrew Gombert

US open 2017, 1/4 finale

Ni na kraj pameti nam pre mesec dana nije bilo da će jedan od njih dvojice igrati finale US opena! Da li ćemo imati sveameričko polufinale kod žena? (FOTO)

Rezultati mečeva odigranih u noći između utorka i srede na Flešing Medouzu

Objavljeno: 09:47h

Znali smo da će ovogodišnji US open biti neobičan zbog odsustva velikog broja najboljih svetskih igrača i to se upravo dešava.

U finalu poslednjeg Gren slema sezone gledaćemo igrača koji nikome ne bi pao ni na pamet na početku sezone da bi mogao da se nađe u finalu nekog od četiri najjača turnira.

foto: AP

Kevin Anderson ili Pablo Karenjo Busta igraće svoje prvo Gren slem finale u karijeri, a u međusobnom polufinalnom meču će odlučiti ko će to biti.

foto: EPA/Andrew Gombert

Južnoafrikanac je iznenadio i razočarao domaću publiku pobedom nad Semom Kverijem prethodne noći 7:6, 6:7, 6:3, 7:6 posle izuzetno velike borbe.

foto: EPA/John G Mabanglo

Njegov protivnik će biti španski teniser koji je u drugom četvrtfinalu okončao "američki san" Dijega Švarcmana 6:4, 6:4, 6:2 za koga se može reći da je čak i najprijatnije iznenađenje turnira, pošto je stigao do četvrtfinala.

foto: EPA/John G Mabanglo

Obojici polufinalista je ovo najveći uspeh u karijerama, a jedan od njih će i posle toga ostvariti svoje najveće dostignuće.

Sada nam sledi da sačekamo ko će igrati u drugom polufinalu, a četvrtfinalni parovi su Federer - Del Potro i Nadal - Rubljev.

Kada je reč o ženskom delu turnira, tu Amerikancima je ublažen bol zbog ispadanja Kverija, jer će sigurno imati jednu svoju teniserku u finalu.

foto: Fonetap

Venus Vilijams je po ko zna koji put pokazala da njoj godine ništa ne znače, pa makar morala da do pobede dođe posle triler meča, a upravo takav je bio njen duel sa Petrom Kvitovom 6:3:3:6, 7:6.

I Sloun Stivens je napravila najveći uspeh karijere izbacivši Anastasiju Sevastovu u četvrtfinalu 6:3, 3:6, 7:6.

foto: Reuters

Vrlo lako može da se dogodi i da imamo sveameričko polufinale ili finale, jer u druga dva četvrtfinala igra po jedna Amerikanka. Medison Kiz će se suprotstaviti iznenađenju iz Letonije Kaji Kanepi, a Koko Vandevege igra protiv najbolje na svetu Karoline Pliškove.

BONUS VIDEO: Zaboravio da zakoči u krivini, sad mu ferari skidaju sa ograde!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.