Rafael Nadal je izneo veoma neobične reči na račun velikog Rodžera Federera! (FOTO)
Foto: Reuters

op op

Rafael Nadal je izneo veoma neobične reči na račun velikog Rodžera Federera! (FOTO)

Samo nekoliko sportista je dominiralo kao on, Rodžerova igra nema slabosti i veoma je elegantna

Objavljeno:

Zanimljiva izjava Rafaela Nadala na osnovu razgovora sa menadžerom Rodžera Federera, Tonijem Gudstikom i njegovom suprugom Meri Džo Fernandes.

- Prošle godine u ovo vreme sam imao priliku da razmenim nekoliko anegdota i ideja sa Gudstikom i njegovom suprugom. Njihova deca se druže sa mojom i bila su kod Rafe na akademiji pa smo zajedno večerali - počinje Nadal i dodaje da uprkos uvreženom mišljenju, navike sportista ponekad nisu onakve kakvim se čine. - Uvek sam naglašvao šta uspešne osobe rade na profesionalnom nivou. U ovom slučaju pričali smo o Rodžeru i umesto onoga što sam mislio, on nije baš disciplinovan i metodičan igrač. Ne vodi računa o dijetama i odmoru -kaže Nadal. Federer je prema rečima njegovom menadžera odbio i da koristi tehnologiju i statističke analize svoje igre jer "hoće da igra raznovrsnije i ne zanimaju ga brojevi u onome što radi" - Ono što mi je njegov menadžer rekao je da je za Rodžera tenis jedina stvar u životu i njegova opsesija, jedino o čemu misli. Mislim da je u vezi sa ovim poslednjim malo preuveličao. Verujem da provodi vreme i sa svojom ženom i decom - piše Nadal.

foto: AP

Međutim, pokazatelj koliko je Federer "fanatičan" što se same igre tiče, a ne i stvari pored terena pokazuje to što je angažovao Štefana Edberga i promenio reket kako bi skratio poene. - Samo nekoliko sportista je dominiralo kao on u sportu. Rodžerova igra nema slabosti i veoma je elegantna. Godine 2013. je mnogo ljudi verovalo da je završio i da će pasti u igri posle 31. godine i vrlo zadovoljavajuće karijere -.

Šok! Voditeljka TV Pinka navija za Olimpijakos protiv Partizana, njoj se pridružili Vesić i Sarapa! (VIDEO)

Nadal priznaje da je Federer pametan jer se na različite načine prilagođava i tako produžava svoju karijeru. - Divim se strasti, entuzijazmu i ljubavi sportiste prema svom sportu. Želeo bih da dodam još jednu stvar ako ste me pogrešno razumeli: ne volim kada se o njegovom primeru priča kao briljantnom i drugačijem od Rafe. Čestitam Rodžeru, njegovoj porodici i timu - zaključio je Toni Nadal stric "kralja šljake".

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.