5 razloga zbog kojih će Novak Đoković osvojiti Vimbldon! I još 5 urnebesnih zbog kojih ćete se valjati od smeha! (FOTO)
Foto: Reuters

pa da krenemo

5 razloga zbog kojih će Novak Đoković osvojiti Vimbldon! I još 5 urnebesnih zbog kojih ćete se valjati od smeha! (FOTO)

Pet od deset razloga su zasnovani na realnoj bazi, dok smo sa ostatkom odlučili da se pozabavimo

Objavljeno:

Vreme je za treći Gren slem u sezoni.

U ponedeljak u Londonu počinje najprestižniji teniski turnir na planeti - Vimbldon.

ŽREB ZA VIMBLDON POGLEDAJTE OVDE.

Svi navijači Novaka Đokovića se nadaju da bi srpski teniser upravo u engleskoj prestonici mogao da se poput feniksa vine iz pepela.

Slabe partije Novaka traju već skoro godinu dana, od početka ove sezone je osvojio samo jedan turnir, a možda je upravo London mesto novog preokreta.

foto: AP

Iz tog razloga smo odlučili da napravimo tekst u kome ćemo vam navesti 10 razloga - Zašto bi Novak Đoković mogao da osvoji Vimbldon.

Pet od deset razloga su zasnovani na realnoj bazi, dok smo sa ostatkom odlučili da se pozabavimo.

Pa da krenemo.

OZBILJNI RAZLOZI

* Vimbldon specifičan turnir

foto: Reuters

Vimbldon je zaista specifičan turnir. Travnata podloga je uzrok brojnih iznenađenja u Londonu, pa baš zato se nadamo da bi Novak mogao iznenadi sve i osvoji novi titulu na Vimbldonu.

* Andre Agasi

foto: Reuters

Amerikanac će za razliku od Rolan Garosu, na Vimbldonu biti sve vreme uz Đokovića. Agasi se u karijeri često susretao sa kriznim periodima, sa kojima je znao da se izbori, pa se nadamo da će svoje znanje preneti na Novak.

* Endi Mari i faktor nosilaca

foto: Reuters

Uprkos lošoj formi ove sezone i četvrtom mestu na ATP listi, Novak je postavljen za 2. nosioca od strane Vimbldona. To znači da je drugi favorti za osvajanje titule, posle Endija Marija. Kako postoje izvesne šanse da Britanac odustane od turnira, to automatski znači da bi Đoković po Vimbldonu postao prvi nosilac. Kriterijum ovako prestižnog turnira svakako znači.

* Motivacija

foto: Reuters

Verujemo da postoje brojni razlozi zbog kojih Novak želi da se dokaže u Londonu. Činjenica da je upravo tamo počela njegova kriza, gladan je uspeha, želi da pokaže svima da nije prošlo njegovo vreme...motiva je na pretek.

* Partije na turniru u Istbornu

foto: Reuters

Ovaj turnir nije prestižan, ne igraju najbolji teniseri sveta, ali Novakova sigurnost na mečevima u Istbornu svakako ulivaju optimizam pred start Vimbldona.

ŠALJIVI RAZLOZI

* Jagode imaju visoku nutritivnu vrednost

foto: Profimedia

Tradicija nalaže da se na Vimbldonu jedu jagode sa šlagom, a kako one imaju visoku nutritivnu vrednost, nadamo se da će napuniti Novaka energijom, kada već ne jede meso.

* Jupiter ulazi u blizanca

foto: Profimedia

Po prvi put se nakon 12 godina dešava da Jupiter ulazi u blizanca (Novakov horoskopski znak), a to znači da će svima rođeni pod ovim horoskopskim znakom sve ići od ruke.

* Pepe Imaz

foto: Profimedia

Prema određenim informacijama koje kruže internetom, čini se da Španac neće putovati u London zbog obaveza koje mu nalažu da širi ljubav i mir.

* Ima drugu kuvaricu

foto: preentscreen, instagram

Čini se da Maja Volk neće spremati Novaku hranu tokom Vimbldona. Srpski teniser je u Istbornu angažovao drugu kuvaricu, a verujemo da će tako biti i u Londonu.

* Beker i kladionica

foto: Reuters

Šuška se da je slavni Nemac stavio sav preostali novac na Novakovo osvajanje Vimbldona. Valjda Đoković neće dozvoliti da mu bivši trener totalno bankrotira.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.