ŽREB ZA VIMBLDON: Novakove prepreke do finala su Tim i Federer, prva mina već u trećem kolu! (FOTO)
Foto: Fonet

biće teško

ŽREB ZA VIMBLDON: Novakove prepreke do finala su Tim i Federer, prva mina već u trećem kolu! (FOTO)

Izvučen je žreb za treći Gren slem sezone

Objavljeno: 13:06h

U petak u 11 časova održan je žreb za predstojeći Vimbldon.

Novak Đoković će imati nimalo lak put do finala i pokušaja da osvoji titulu, što bi moglo da ga vrati na prvo mesto ATP liste.

Odmah na startu sastaće se Martinom Kližanom, a u drugom kolu čeka pobednika meča Pavlašek - Eskobledo. Prva velika prepreka čeka ga već u trećoj rundi u kojoj preti Huan Martin del Potro.

Ništa manje teško mu neće biti lakše ni u osmini finala, gde mu je potencijalni rival Gael Monfis, a u četvrtfinalu ga čeka dželat iz Pariza, Dominik Tim.

Ostali projektovani četvrtfinalni parovi su Endi Mari – Stan Vavrinka, Rafael Nadal – Marin Čilić i Rodžer Federer – Miloš Raonić.

U polufinalu je možda i najteža prepreka zvana Rodžer Federer, rekorder po broju titula na terenima "Ol Ingland klaba".

Viktor Troicki za protivnika na startu imaće Nemca Florijana Majera, kojem je trava omiljena podloga i koji je dvostruki četvrtfinalista Vimbldona (2004, 2012). Ukoliko u prvoj rundi savlada kvalifikanta, Dušan Lajović u drugoj će se sastati sa boljim iz meča Federer – Dolgopolov, dok će Janko Tipsarević u prvom kolu igrati sa Džeredom Donaldsonom iz SAD.

Marin Čilić na startu ima potencijalno teškog rivala u Filipu Kolšrajberu, Borna Ćorić sastaje se sa Rajanom Herisonom iz SAD, dok Ivo Karlović za rivala ima Aljaža Bedenea.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.