NOVAKU SE DRMA I 4. MESTO: Federer je na korak da ga pretekne!
Foto: Reuters

ATP lista

NOVAKU SE DRMA I 4. MESTO: Federer je na korak da ga pretekne!

Prednost srpskog tenisera je sada smanjena na samo 540 poena

Objavljeno:

Nova ATP lista nije nam donela promene u plasmanu najboljih igrača sveta, ali zato jeste donela upozorenje Novaku Đokoviću da su mu što pre neophodne pobede i trofeji.

Srpski teniser je i dalje na istom, 4. mestu sa istim zaostatkom za prvoplasiranim Endijem Marijem, kao i pre nedelju dana, jer iako je Britanac eliminisan bio već na startu Kvinsa, prošlogodišnji učinak mu je bio obrisan još prošlog ponedeljka zbog razlike u datumima, tako da sada nije izgubio nijedan poen.

foto: Reuters

Ista stvar je i sa Rafaelom Nadalom i Stenom Vavrinkom, koji baš kao i Đoković nisu igrali ni na jednom turniru u prethodnih sedam dana.

Ali zato jeste petoplasirani Federer, i to ne samo da je igrao, već je i po 9. put u karijeri osvojio titulu na turniru u Haleu i tako smanjio prednost Đokovića na samo 540 poena.

foto: Printscreen/atpworldtour.com

Doduše, Novak će imati prilike da je ponovo uveća naredne nedelje na turniru u Istbornu gde je postavljen za prvog nosioca i ima lepu priliku da osvoji trofej.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki je pao sa 39. na 40. mesto, a i Janko Tipsarević sa 59. na 61. mesto. Napredovao je Dušan Lajović do 78. pozicije.

BONUS VIDEO: Srbija je dobila domaćinstvo Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. Izjava Dejana Tomaševića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.