ĐOKOVIĆ NAJBOLJI NA SVETU POSLE VIMBLDONA! Zvuči kao naučna fantastika, ali je još kako moguće!
Foto: AP

I neće biti čudo

ĐOKOVIĆ NAJBOLJI NA SVETU POSLE VIMBLDONA! Zvuči kao naučna fantastika, ali je još kako moguće!

Srpski teniser bi već za mesec dana mogao da se vrati na poziciju na kojoj je bio nekada

Objavljeno:

Novak Đoković iza sebe ima godinu dana za zaborav, a poslednjih šest meseci su mu sigurno najgori u karijeri od kada je postao profesionalac.

Najbolji srpski teniser je izgubio sve četiri Gren slem titule koje su pre samo 365 dana bile u njegovom vlasništvu, kao i prvo mesto i trenutno je tek četvrti igrač na ATP listi.

foto: Fonetap

Ipak, to bi sve moglo da se promeni već na Vimbldonu, mada deluje kao nemoguće i kao naučna fantastika. Ali, Srbin ne samo da ima šanse da se vrati na poziciju prvog reketa planete, već su one u neku ruku i sasvim realne, a ne samo teorijske.

Prvo što se podrazumeva jeste da trostruki osvajač pehara na "Ol Ingland klabu" to učini i četvrti put u karijeri i to je uslov svih uslova, a onda idemo dalje.

foto: Reuters

Takođe mu je potrebno i da trenutno prvoplasirani na ATP listi i branilac titule, Endi Mari, ispadne najkasnije u četvrtfinalu, što i ne deluje nemoguće s obzirom na to da je i on u katastrofalnoj formi i da mu je najbolji rezultat ove sezone polufinale Rolan Garosa.

Ipak, ni to nisu jedini uslovi, a posebno se pitaju Rafael Nadal i Sten Vavrinka.

foto: AP

Španac je možda u najboljoj poziciji jer igra u sjajnoj formi i neće braniti nijedan poen od prošle godine na vimbldonskoj travi i Đokoviću je stoga potrebno da "bik sa Majorke" što ranije ispadne.

Sa druge strane, Đokoviću je svejedno da li će pobediti Vavrinku u finalu ili će Švajcarac ispasti i pre toga, ako Srbin osvoji titulu biće ispred njega svakako.

foto: Reuters

Što se tiče Rodžera Federera on je zbog preskakanja kompletne sezone na šljaci u situaciji da ne može da napreduje dalje od trećeg mesta.

U svakom slučaju, Vimbldon bi o ove godine mogao da donese promenu na čelu ATP liste kao što se to dešavalo mnogo puta u prošlosti.

Podsećamo da je Novak odlučio da kako bi se što bolje pripremio za treći Gren slem sezone, učestvuje na turniru u Istbornu nedelju dana ranije, što nije radio u prethodnih sedam godina.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆEV SIN PRIČA DVA JEZIKA: Pogledajte razgovor između Novaka i malog Stefana!

(Espreso.co.rs / Izvor: B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.