NAKON ROLAN GAROSA, ''DOSTA JE'': Odustaće i od Olimpijskih igra!?
Novak Đoković u zagraljaju sa Rafaelom Nadalom, Foto: EPA/Etore Ferrari

šok

NAKON ROLAN GAROSA, ''DOSTA JE'': Odustaće i od Olimpijskih igra!?

Jasno mu je da ne može da se vrati u formu u kakvoj je bio i da je potpuno logičan potez da stavi tačku

Objavljeno:

Rafael Nadal, odigrao je turnir na podlozi na kojoj je iskovao ime o sebi ''kralj šljake'', jer je poznat po dominaciji kada zgazi na narandžasti teren, a o tome svedoče i njegovi rezultati.

Ipak, ime kojim je sigurno počastvovan, ovoga puta nije opravdao, jer je vrlo brzo završio učešće u prestonici Franucske.

Nadal je poražen u prvoj rundi od Nemca Aleksandra Zvereva, koji je slavio sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

Rafael Nadal se rukuje sa Aleksandrom Zverevom nakon meča
Rafael Nadal se rukuje sa Aleksandrom Zverevom nakon meča foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

Spekuliše se da je to poslednje Nadalovo učešće na Rolan Garosu, ipak, Rafael je ostao mističan i nije hteo puno toga da kaže.

Dobio je reč baš iz tog razoga, iako nije praksa da poraženi igrač priča posle meča.

- Hvala vam, teško mi je da pričam u ovom trenutku. Ovo bi mogao da bude poslednji put da sam pred vama, nisam 100 odsto siguran u to. Osećaj koji sam imao danas teško je pretvoriti u reči. Osećao sam ljubav ovih ljudi na mestu koje najviše volim - rekao je Nadal.

- Čestitam Saši na sjajnom meču i pobedi. Želim ti sve najbolje u nastavku turnira. Pre dve godine si imao teške trenutke, ali želim ti sreću ubuduće. Prošao sam kroz dve teške godine sa povredama koje sam imao. To jeste proces koji je trebalo da se završi tako što bih se ovde vratio, ali nije dobro prošao.

Rafael Nadal na meču protiv Aleksandra Zvereva na Rolan Garosu
Rafael Nadal na meču protiv Aleksandra Zvereva na Rolan Garosu foto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekoliko puta je Nadal istakao da se nada da ovo nije poslednji meč na "Šatrijeu", ali da ne može da obeća i da postoji velika verovatnoća da tako bude.

- Teško mi je da kažem šta sledi u budućnosti. Velika je verovatnoća da se više neću vraćati ovde na Rolan Garos, ali nije skroz sigurno. Sada mnogo bolje osećam lopticu nego pre dva meseca. Za dva meseca možda kažem 'dosta je', ali još nemam taj osećaj. Želim da se vratim na Olimpijskim igrama na ovaj teren, to me motiviše. To će biti dobra šansa i nadam se da ću biti spreman za to. Divne stvari tokom karijere sam uradio na ovom terenu, koje nisam mogao ni da zamislim, ni da sanjam. Bio je to divan proces, uspomene, svaka godina je bila drugačija, svaka specijalna. Svi koji rade na Rolan Garosu, svi iza scene, svi su činili da bude nezaboravno. Onda mojoj porodici, timu. Hvala vam iz dna mog srca. Nadam se da ćemo se opet videti, ali ne znam - rekao je Rafa Nadal.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.