"MUKA MI JE OD SVEGA, MORAM DA SE ISPLAČEM": Teško priznanje srpske teniserke
Aleksandra Krunić, Foto: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

šokirala

"MUKA MI JE OD SVEGA, MORAM DA SE ISPLAČEM": Teško priznanje srpske teniserke

Srpkinja otvorila dušu kao nikad...

Objavljeno: 08:31h

Teški dani za srpsku teniserku Aleksandru Krunić. Nakon poraza u prvom kolu Rolan Garosa, otkrila je da ne vidi "svetlo na kraju tunela".

Srpkinja je izgubila od Amerikanke Keti Volinets i činjenica je da je u njenohj igri bilo uspona i padova.

- Nisam pokazala neki nivo, ali trenutno pokušavam da ostanem iznad vode. Nisam imala trening blokove, imam još tri turnira sa zaštićenim rekingom. I dalje padam fizički, jurim turnire,a nisam spremna, sada sam na nekom međunivou. Dobijam protivnice koje su tu na WTA i ITF nivou, protiv jačih mogu da dobijam neke gemove, ali nemam snage za nešto veće. Napraviću bolji raspored kada završim sa zaštićenim renkingom. Osećam se umorno i istrošeno psihički i fizički, sve mi se nakuplilo, treba da počnem da treniram, a sada nemam dovoljno vremena. Da vidim koji ću biti rang posle ovih turnira, pa da budem konstruktivnija - rekla je Aleksandra.

Jako joj sve teško pada...

Aleksandra Krunić
Aleksandra Krunićfoto: Megan Briggs / Getty images / Profimedia

- Sada mi je apstraktna ta situacija. Tenis mi je taj na koji sam mogla da se oslonim, a ja nisam bila 500. sem kada sam imala 15 godina. Kao da sam nigde, da neću ništa postići... Imam milion pitanja u glavi, a onda odigram dobre mečeve i pokažem da imam nivo za Top 100, to su i dalje "gore-dole" rezultati. Sve što želim je toliko daleko, ne znam da li ću se ikada vratiti, ali svako samopouzdanje dolazi od treninga, a ja nisam previše uložila. Ja sam dosta radila u teretani, išla sam sa turnira na turnir, ali nemam izbora, to moram da radim. Zavisim od par rezultata. Nemam izbora. Da neću početi posle tog zaštićenog ranga da igram 25-ice, muka mi je od toga, ali moram da teram sebe, jer niko neće da me tera koliko moram ja sebe. Pokušavam da ne dozvolim da me to proguta, ne mogu da mislim da će sve biti super. Šest meseci nisam stala, ja više nemam odakle da vučem sebe, kad čujem nekoga sa tribina "ajde, ajde", a meni muka. Treba mi da se isplačem, sada mi je loše, pokušavala sam da fejkujem, ali sada sam došla do faze pucanja, sada mi ništa nije dobro, pa ću kada bude bolje da se vratim na fejkovanje - u jednom dahu je rekla Krunićeva.

Za kraj je dodala da su joj preostala još tri turnira sa zaštićenim renkingom, a da će sve odigrati na travnatoj podlozi.

- Igraću na travi. Igraću dubl, posle Hertogenboš, Bad Homburg, od sedam mi je ovo glavni. Jaki su turniri, od početka januara ih igram. Uvek krenem dobro prvi meč, pa ne mogu da dišem, dosta je sve to teško, teže je da igram. Sada kada sam počela da igram, mnogo mi je teže od savijanja kolena. Valjda će proći i to, znam šta treba da radim da bih se vratila gde sam bila. Nisam bila za to da svake nedelje igram, ali trenutno nemam izbora. Trudim se da ne potonem, ali danas stvarno nisam imala snage - zaključila je Krunićeva.

Bonus video:

00:50

PRIZOR KOJI JE RASPAMETIO BEOGRAĐANE! Novak brusi formu za Rolan Garos

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.