POTPUNI KOLAPS: Neću da krijem, ne mogu to da prebolim!
Đoković i Cicipas, Foto: Profimedia

teško priznanje

POTPUNI KOLAPS: Neću da krijem, ne mogu to da prebolim!

Bori se sa velikim problemima

Objavljeno: 08:32h

Grčki teniser Stefanos Cicipas biće jedan od favorita na predstojećem Rolan Garosu nakon što je osvojio treću titulu u Monte Karlu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ispao u polufinalu, ali Grk i dalje pamti poraz koji mu je naneo srpski as u Parizu 2021. godine, a potom i u prošlogodišnjem finalu Australijan Opena.

Sedmi "reket" sveta je priznao da ga to i dalje muči...

Imao je 2:0 u setovima, ali je usledio spektakularan preokret Đokovića.

- Neću da krijem, imam problem da izbacim iz glave te mečeve iz Australije ili iz Pariza. Da sam uspeo, moje samopouzdanje bi bilo veće. Ne mogu da pomognem sebi, to je nešto instinktivno. Taj poraz na Rolan Garosu pre tri godine boli me više od bilo kog drugog neuspeha. Imao sam osećaj da mi je finale u džepu, video sam sebe kako Pariz napuštam sa peharom u rukama - otvorio je dušu Cicipas.

Stefanos Cicipas
Stefanos Cicipasfoto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Posle Monte Karla, on je uputio u Barselonu gde ga čeka okršaj sa Austrijancem Sebastijanom Ofnerom.

- Morate da imate uspeha u određeno vreme, vaši kvaliteti nisu uvek sve, mora mnogo stvari da ide u vašu korist, to je spoj nekoliko faktora. Morao bih da budem konstantno dobar, da prolazim prvu nedelju, onda kroz drugu, da idem korak po korak. To je baš maraton, a samo jedan igrač može da završi sa peharom u rukama. Potrebno je to nešto dodatno da biste to bili vi - rekao je Cicipas.

Bonus video:

00:08

Novak pred meč u Monte Karlu

(Espreso sport/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.