VELIKA TUGA: Preminuo čuveni predsednik!
Ilustracija, Foto: Profimedia

odlazak velikana

VELIKA TUGA: Preminuo čuveni predsednik!

Uradio je mnogo za života

Objavljeno: 20:03h

Lari Lučino, bivši predsednik Boston Red Soksa koji je pomogao izgradnju franšize u jedan od najprestižnijih bejzbol timova 21. veka, preminuo je u 78 godini.

- S tugom delimo vest da je naš voljeni brat i ujak, Lorence Lučino, preminuo 2. aprila okružen svojom porodicom. Porodica Lučino želi da se zahvali njegovim prijateljima i negovateljima koji su ga u poslednjih nekoliko meseci okružili ljubavlju, smehom i srećnim uspomenama - porodica je navela u saopštenju objavljenom na društvenim medijima tima.

Lučino je postao predsednik Red Soksa 2002. godine, nakon što je tim kupila grupa vlasnika predvođena Džonom Henrijem. Pod Lučinovim vođstvom, tim je osvojio Svetsku seriju 2004. godine - prvu titulu šampiona posle 86 godina - a potom još dve titule Svetskih serija 2007. i 2013. godine. Lučino je napustio mesto predsednika 2015. godine. Lučinova karijera sa Red Soksom bila je ponekad konfliktna, uključujući i sukobe sa generalnim menadžerom Teom Epstajnom, mladim izvršnim direktorom koga je uzgajao tokom njihovog boravka u upravnim odborima Baltimor Oriolesa i San Diejgo Padresa.

Lučino je pomogao da Epstajn dođe u Red Sokse gde je 2002. postao najmlađi generalni menadžer u istoriji MLB-a sa 28 godina. Epstajn se danas široko smatra jednim od najvećih izvršnih direktora u istoriji MLB-a, sa dve Svetske serije vođenja uprave Red Soksa i još jednom vođenja uprave Čikago Kjubsa.

Lučino je takođe bio ključan u osnivanju Vorčester Red Soksa glavnog pomoćnog tima mejdžor lige. Bio je vlasnik i predsednik Triple-A tima kada je još bio smešten u Pavtuketu i pomogao je da se preseli u Vorčester.

Premeštaj je mnogima bio dobar za centralni grad Masačusetsa, gde je tim debitovao 2021. godine, ali je ostavio dugogodišnje navijače u Pavtuketu ljutim i žalosnim. Lučino je Vorčester Red Sokse prodao prošle godine.

Pored svojih bejzbol aktivnosti, Lučino je bio predsednik Džimi Fanda dobrotvorne organizacije za dečji kancer koja je decenijama bila povezana sa Boston Red Soksima. Ta borba je bila lična Lučinu, koji se borio sa kancerom više puta tokom svog života.

Bonus video:

02:37

GAĐAJTE ŠEFA FLAŠOM U GLAVU! Izudarajte MUŽA ili BIVŠU ljubav! U ovoj sobi u Beogradu SVE je DOZOVLJENO! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.