Poslednja nedelja vladavine Serene Vilijams...
Foto: Reuters

wta lista

Poslednja nedelja vladavine Serene Vilijams...

Nakon ovoga, kreće nova era ženskog tenisa...
Objavljeno:

Na čelu WTA liste u odnosu na prošlu nedelju nema promene, ali će ona uslediti posle turnira u Madridu, koji je na programu ove nedelje. Amerikanka Serena Vilijams će na sledećoj listi prepustiti tron nemačkoj teniserki Anđeliki Kerber.

Kerberova je u nedelju upisala svoju prvu pobedu u prestonici Španije posle četiri godine, a zahvaljujući trijumfu nad Timeom Baboš iz Mađarske obezbedila je prvo mesto na svetu od naredne nedelje.

foto: Fonet

Vilijamsova trenutno odsustvuje sa terena zbog trudnoće i ovo će još biti poslednja nedelja vladavine dok se ne vrati. Na čelu nove liste Serena ima 7.010 bodova, a prate je Kerberova sa 6.945 i Čehinja Karolina Pličkova sa 5.946. Španska teniserka Garbinje Mugurusa je napredovala za dva mesta i sada je četvrtak na svetu, ispred Dominike Cibulkove i Džoane Konte, koja je imala skok za jednu poziciju. Isto se desilo i sa Agnješkom Radvanjskom, dok je s druge strane Simona Halep pala za četiri mesta. Među najboljih deset su i Svetlana Kuznjecova i Elina Svitolina. Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nazadovala je za tri pozicije i sada je na 59. mestu. Među prvih 200 su još tri igračice – Nina Stojanović na 123. poziciji, Aleksandra Krunić dva mesta iza i Ivana Jorović, koja je 170. Stojanovićeva i Krunićeva su ostvarile skok za po tri pozicije u odnosu na prošlu nedelju, dok je Jorovićeva napredovala kao njih dve zajedno. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.