NOVAK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA 2028. GODINE? Đokovićev zanimljiv odgovor o nastupu u Los Anđelesu
Novak Đoković, Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

SRBIN JASAN

NOVAK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA 2028. GODINE? Đokovićev zanimljiv odgovor o nastupu u Los Anđelesu

Najbolji teniser svih vremena u Parizu želi da dođe do dugo čekane zlatne medalje, a novinara je zanimalo da li će igrati i četiri godine kasnije

Objavljeno:

Novak Đoković osvojio je 24 Grend slema u karijeri i oborio brojne rekorde, ali nikada nije krio šta mu je još jedan neostvareni san.

Naravno, fokus je na Olimpijskim igrama u Parizu gde najbolji teniser svih vremena želi da dođe do dugo čekane zlatne medalje.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Victor Joly/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novinar je ga je upitao da li će ga možda gledati i 2028. godine na OI u Los Anđelesu.

- Sve je na kartama, samo ne znam koliko mi je karata ostalo! Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Voleo bih da igram to, ali još uvek ne mogu da se posvetim tome - rekao je Novak.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/LUKAS COCH

Nastavio je u istom tonu.

- Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvek se takmičim na najvišem nivou. Još uvek sam broj jedan, tako da trenutno osećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da napravim više istorije - istakao je Novak.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Osvrnuo se i na to što će sada morati da traži novu trojku posle povlačenja Rodžera Federera i problema koje Rafael Nadal ima.

- Za naš sport je lepo što smo imali neverovatna rivalstva koja su obeležila neverovatne dve decenije. S obzirom da se Rodžer povlači, a Rafa uopšte ne igra mnogo, čudan je osećaj. Pokušavam da pronađem novog rivala i imao sam nekoliko sjajnih mečeva sa Karlosom Alkarasom i Janikom Sinerom u poslednje vreme, ali Rodžer i Rafa su i dalje dva najveća rivala koje sam ikada imao - zaključio je Novak.

Bonus video:

08:33

KAKVA ČAST! FRANCUZI DONELI ODLUKU: NOVAK DOBIJA BISTU I HALU SA NJEGOVIM IMENOM! Evo gde će se nalaziti i kada će biti gotova

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.