DESANT NA ATP! Novak Đoković udario BRUTALNIJE nego ikada!
Foto: EPA/Lukas Coch

Prvi reket sveta

DESANT NA ATP! Novak Đoković udario BRUTALNIJE nego ikada!

Nije ih štedeo

Objavljeno:

Prvi reket sveta Novak Đoković vredno radi i priprema se za start Indijan Velsa, a srpski teniser će od drugog kola započeti turnir na tlu SAD.

U međuvremenu, jedna od najvećih teniserki današnjice Simona Halep uspela je da se vrati na teren! Njoj je ATP izrekao zabranu takmičenja na četiri godine, ali posle žalbe je ta kazna smanjena na devet meseci i sjajna Rumunka može uskoro da se vrati na teren. Sada je povodom cele te situacije reagovala i PTPA, organizacija tenisera koju je osnovao Novak Đoković.

Iako je Simona Halep sada slobodna da se takmiči PTPA je izdala saopštenje u kome se ističe da ona ipak nije pobedila, a još jednom je Novakova organizacija stala u odbranu tenisera i teniserki:

Simona Halep
Simona Halepfoto: Profimedia

- Kao što je postavljeno našim principima PTPA jasno podržava sve igrače i igračice tokom procesa apelacije za svoja prava i tokom borbe za far i logičan anti-doping sistem. Sud za sportsku arbitražu je smanjio kaznu Simoni Halep sa četirti godine na devet meseci, ali to ne smanjuje potrebu za zdravom reformom nepravednog sistema i za zaštitu ovih prava. Simona je već imala uslovnu kaznu od 17 meseci i izgubila je ranking, novac od nagrada, reputaciju i na druge načine je nepovratno oštećena. Njena uspešna žalba neće to nadoknaditi. PTPA je radila sa Simonom i njenim timom tokom cele prošle godine i raduje se nastavku podrške i njenom povratku takmičenju. Ostajemo posvećeni saradnjii i naporima za logična poboljšanja i povećanu odgovornost procesa koji i dalje pokazuje ogromne mane. Pravedniji i logičniji sistem mora da se impementira na benefit svih uključenih - navodi se u saopštenju PTPA.

Simona Halep
Simona Halepfoto: Profimedia

Izvršni direktor PTPA Ahmad Nasar je istakao na tviteru ponovo da ovo nije pobeda Simone Halep. Nekadašna prva na ATP listi i osvajačica Rolan Garosa i Vimbldona je mnogo toga izgubila.

- Prvo i osnovno drago nam je da je Simona Halep očistila svoje ime. Ali oklevamo da to nazovemo pobedom. Niko nije pobedio ovde. Ona ne dobija nazad godinu i po dana, ne dobija nazad VTA poene i nagradne fondove turnira. A da sve bude gore, CAS je presudio da je Simonina suspenzija završena prošlog jula. Da li neko ima vremeplov? Ovo mora da se promeni i mi ćemo raditi da se promeni - napisao je on.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Mondo/N.L)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.