ĐOKOVIĆ IMA JEDNU VELIKU NEOSTVARENU ŽELJU: Tiče se porodice
Novak Đoković, Foto: Victor Joly/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

nije mu lako

ĐOKOVIĆ IMA JEDNU VELIKU NEOSTVARENU ŽELJU: Tiče se porodice

Malo poznata priča

Objavljeno: 21:09h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poseduje nekretnine u Srbiji, Crnoj Gori, Španiji, ali postoji nešto što godinama pokušava da stavi pod svoje vlasništvo.

Nije tajna da je srpski as izuzetno vezan za Jasenovo polje, odakle njegova porodica vodi poreklo.

Ono što je malo poznato je da Đokovići pokušavaju da vrate imanje na kom se nalaze ostaci kuće Novakovog dede Vlada, ali im to ne polazi za rukom zbog rođaka sa kojima već dugo nisu u kontaktu.

- Nole je i ove godine bio na imanju na kome se nalazi rodna kuća njegovog dede Vlada. Od te kuće u zaseoku Jasenovo polje danas su ostale samo zidine, skoro cela je urušena od starosti. Novak i njegova porodica hoće po svaku cenu da je obnove. O tome pričaju već više od 10 godina. Ipak je to njihova pradedovina i dedovina. Međutim, Đokovići imaju veliki problem s tim imanjem jer je ono davno pripalo nekim njihovim daljim rođacima. Sigurno ih ima desetak. Oni se sad nalaze ko zna gde svuda po belom svetu, neki su verovatno i umrli, pa su njihovi to dalje nasledili - rekao je neimenovani sagovornih za "Kurir".

Porodica Đoković
Porodica Đokovićfoto: Printscreen/Instagram/@srdjandjokovic

- S njima niko nema godinama kontakt, a pričalo se da i oni sami među sobom ne mogu da se dogovore. Novak ne pita koliko bi to koštalo, samo da se ti rođaci nađu i da to nekako vrate ili da mu prodaju. Jedan od rođaka mu je pre nekoliko godina nudio deo svog porodičnog imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini da tu napravi novu porodičnu kuću, ali on to ne želi. On ima cilj da na temeljima stare dedine kuće, zajedno s porodicom, izgradi novu. Želja mu je da je kompletno sredi i pokloni svom narodu i mestu odakle vuče korene.

Inače, po dostupnim istorijskim podacima Đokovići su naselili Jasenovo polje 1730. godine sa Čeva. Đoko Damjanović, po kom je i čitava porodica dobila prezime, pobegao je od Turaka i tu izabrao da se nastani. Zanimljivo je i da je Novak navodno svoje ime dobio po pradedi, koji je živeo i radio u Čikagu od 1905. godine, a uz to se i dva puta vraćao u Crnu Goru kako bi učestvovao u balkanskim ratovima.

Bonus video:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.