ALKARAS ŠOKIRAO PLANETU: Ma, kakav Novak, ovo je NAJBOLJI na svetu!
Karlos Alkaras i Novak Đoković, Foto: EPA/YOAN VALAT

oglasio se

ALKARAS ŠOKIRAO PLANETU: Ma, kakav Novak, ovo je NAJBOLJI na svetu!

Reči španskog tenisera koje će izazvati dosta bure

Objavljeno: 16:06h

Karlos Alkaras se posle neuspešnog ATP turnira u Buenos Ajresu preselio u Rio de Žaneiro.

On će na startu turnira igrati protiv domaćeg tenisera Tijaga Monteira.

Karlos Alkaras
Karlos Alkarasfoto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

- Igrao sam protiv njega, sada već davne 2021. Izgubio sam, ali poznajem njegovu igru. Gledao sam ga mnogo puta. Znam da je vrhunski igrač i sigurno je da ima dodatnu motivaciju da igra ovde u Brazilu, Riju, pred svojom publikom. Biće to težak meč, izazovan, moram da budem spreman za borbu, da dam 100 odsto, pokažem najbolji tenis. Probaću da nametnem svoj stil i plasiram se dalje - rekao je Alkaras na konferenciji za medije.

Alkaras je u završnici prošle sezone bio umoran, a taj scenario probaće da promeni ove godine.

- Razgovarao sam sa Huan Karlosom. Moram da promenim neke stvari tokom 2024. da se sezona ne bi završila u septembru. Moramo da zadržimo nivo do novembra ili decembra. Znam šta treba da uradim. Naporno radim, biće ovo uzbudljiva godina sa Olimpijskim igrama pred nama. Kada budem bio na sredini ili kraju sezone, moram da ostanem fokusiran da zadržim isti intenzitet, isti nivo.

Španac je protekle nedelje eliminisan u polufinalu Buenos Ajresa od Nikolasa Žarija, koji ga je sprečio da odbrani titulu osvojenu 2023. godine.

Nikolas Žari i Karlos Alkaras posle meča u Buenos Ajresu
Nikolas Žari i Karlos Alkaras posle meča u Buenos Ajresufoto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

- Dobro sam udarao lopticu. Mislim da sam u dobroj formi. Moram da naučim kako da igram u određenim situacijama, na brejk loptama, teškim trenucima. Moram bolje da se nosim s tim. Mislim da je to najvažnija stvar koju moram da popravim.

Za kraj, Alkaras je dodao da je trenutno najbolji teniser sveta Janik Siner, dok Novaka Đokovića, prvog na ATP listi, nije ni spomenuo.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Mislim da je sjajno za tenis što ima dosta igrača koji mogu da osvoje Grend slemove i velike turnire. Još bolje ako je to Janik. Zadovoljan sam kako igra, mislim da je zasluženo tu gde jeste. Vredan je radnik, ne čudi me što pobeđuje. Izbeći ću poređenja sa njim, ali ću pokušati da to vidim na pozitivan način da moram da radim 100 odsto svaki dan ako želim da dostignem njegov nivo, jer mislim da je trenutno najbolji.

Alkaras je prošle sezone u Rio de Žaneiru stigao do finala, u kojem ga je savladao Kameron Nori.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.