BEZ PANIKE! Novaka Đokovića ćemo gledati još dugo na terenu
Novak Đoković, Foto: EPA/MAST IRHAM

jasno

BEZ PANIKE! Novaka Đokovića ćemo gledati još dugo na terenu

Britanci veruju u Novaka Đokovića

Objavljeno: 15:56h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je naveo kritičku javnost da krenu sa licitacijom koliko će još igrati na Turu, a odgovor u ovom momentu ne zna ni sam Novak.

Nije baš najjasnije zašto je teniske stručnjake toliko iznenadio njegov poraz u četvrtfinalu Australijan Opena od Janika Sinera, ali ima onih koji veruju da Đoković sprema još jedan "trijumfalni povratak".

Nekadašnji teniseri Tim Henman i Lora Robson smatraju da će srpski as biti favorit na svakom turniru na kome bude igrao uprkos porazu na Australijan Openu.

Tim Henman
Tim Henmanfoto: Profimedia

- Znate kako, kada lestvicu postavite tako visoko, onda postoji samo jedan put posle toga. Sam je priznao posle polufinala u Melburnu da mu je to bio jedan od najgorih mečeva na slemovima. Ali kada osvojite taj turnir 10 puta, pričate o 100 mečeva, tako da je u ljudskoj prirodi da u jednom momentu dođe slabiji meč, nema potrebe za uključivanjem alarma. Za mene je on favorit na svakom turniru na kom bude igrao - rekao je Henman.

Lora je imala zanimljivu prognozu do kada bi Novak morgao da igra.

- Za mene taj poraz od Sinera nije katastrofa, kao ni poraz od De Minora na početku godine, ne bih tome pridavala veliki značaj. Još uvek je najbolji na svetu, osvaja skoro sve. Jednostavno, mlađi igrači se probijaju, imaju sve više samopouzdanja i veruju da mogu da ga izazovu u mečevima na tri dobijena seta, što možda ranije nije bio slučaj. On ima 36 godina, kreće se fantastično i zaista nisam zabrinuta. Osećam da je on jedan od onih sportista koji bi mogao da igra do 55. godine - rekla je Lora.

Bonus video:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.