ENDI RODIK POTCENIO NOVAKA: ''Brine me činjenica što on...''
Novak Đoković i Endi Rodik, Foto: Profimedia

zanimljiva izjava

ENDI RODIK POTCENIO NOVAKA: ''Brine me činjenica što on...''

Amerikanac je imao dosta stvari da prokomentariše

Objavljeno:

Teniska legenda Endi Rodik je upozorio Novaka Đokovića da posle pobede Janika Sinera na Australijan openu, mlađi igrači sada veruju da mogu da ga pobede i na slemovima.

Iako Rodik kaže da za Novaka "nije sve tako crno" u skorijoj budućnosti, dodaje da će mu svakako biti sve teže.

-Sa ovog turnira u Melburnu je nekako odskakutao, nije to njegova krivica, momak je bio bolji od bilo kog na planeti, a ovakve stvari će se dešavati. Ono što me čini pomalo zabrinutim je činjenica da polako stari. Kada se stvari okrenu protiv vas, okrenu se brzo. I sada ima momke koji mogu da mu zadaju udarac u zube, tu je ta nova generacija koja sada zna da može da ga dobije. Kada to jednom osete, ne vraćaju se, neće se predati tom mentalitetu da više ne mogu da ga pobede - rekao je Rodik u podkastu - ,,Servirano sa Endijem Rodikom.''

Endi Rodik
Endi Rodikfoto: AP

Bivši broj jedan dodaje da će mnogo toga biti na mentalnoj bazi.

- U pitanju će biti mentalna gimnastika i kako će se sve odvijati na tom planu. Deset godina nisam bio zabrinut za Novaka kada igra u Indijan Velsu, Majamiju ili bilo gde na betonu. Možda to nije tako važno kao slemovi, a on je bio u stanju da se pokaže baš na njima, igra dobro i ostvaruje rezultate. Veoma sam zainteresovan da vidim kako će sada proći kroz kapije Indijan Velsa i Majamija pod pritiskom poraza na masivnom nivou - dodao je Amerikanac.

Ipak, on upozorava da je Đoković i do sada bio u stanju da reši najveće izazove.

- On je uobičajno dobar da nađe nekog s kim će da se nosi i tako natera sebe da se motiviše. Svi smo bili tu. Novak manje od svih nas, zato je to što jeste. Mi ostali smo u našim garažama i radimo podkaste. Njegova sposobnost da nađe način da se motiviše je takođe super-oružje, zar ne? - upitao se Rodik.

Bonus video:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.