SRPSKI "ROKI" POSLAO OTVORENU PRETNJU ALKARAZU: Dosta mi je, želim u Top 10!
Miomir Kecmanović, Foto: Agn Foto/IPA Sport / ipa-agency. / IPA / Profimedia

ambiciozna izjava

SRPSKI "ROKI" POSLAO OTVORENU PRETNJU ALKARAZU: Dosta mi je, želim u Top 10!

Kecmanović puca od samopouzdanja

Objavljeno: 19:57h

Srpski teniser Miomir Kecmanović je ostvario veliku pobedu na Australijan Openu i plasirao se u osminu finala gde ga čeka ni manje ni više nego Karlos Alkaraz.

Kecmanović je u trećem kolu je bio bolji od Tomija Pola 6:4, 3:6, 2:6, 7:6 (7), 6:0 i tako izjednačio svoj najbolji rezultat na prvom Grend slemu u sezoni.

Miša je bio raspoložen na konferenciji za medije.

- Osećaj je dobar. Želeo sam da igram pet setova, samo da vidim kako ću se osećati, haha. Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji - rekao je Kecmanović,a prenosi "b92".

Naredni rival je drugi teniser sveta Karlos Alkaraz. Njih dvojica su igrali jedan meč u Majamiju 2022. u kome je naš as imao svoje šanse, ali ipak je Španac slavio.

- Definitivno neće biti lako. Igrali smo pre dve godine, on je od tada uradio svašta, bio je i broj jedan - rekao je Kecmanović i dodao:

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

- Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena. Kad je gusto, uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije.

Smatra da je došao njegov trenutak.

- Trenutno mi je glavno što mnogo želim i što sam gladan da se vratim tamo gde sam bio, pa da napravim iskorak. Hoću da se probijem, već sam godinama oko 30-40-50. mesta. Dosta mi je toga, želja mi je da napravim iskorak - iskren je Kecmanović, koji je potom upitan da li može do Top 10 na šta je stigao kratak odgovor:

- Da.

Upitan je i sa kojim bi se filmskim likom poistovetio?

- Roki je uvek autsajder, a za ponedeljak mi to treba - jasan je u izboru Kecmanović.

Alkaraz je nedavno izjavio da je on veliki fan franšize u čijem je središtu Silvester Stalone, kao i da sluša glavnu numeru iz tog filma.

- Eto, neka me sluša - našalio se Miomir.

Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanovićfoto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Protiv Pola je igrao na "Margaret Kort", a protiv Alkarasa najverovatnije na terenu "Rod Lejver Arene". Na tom mestu je trebalo da igra i protiv Novaka 2022. godine u prvom kolu.

- Super je. Igrao sam na Vimbldonu na Centralnom, i lepo je što ću igrati na jednom od najvećih terena u našem sportu - ushićen je Kecmanović.

Imao je veliku podršku srpske publike. - Znači da čuješ svoje ljude, da i dalje veruju. Iako Nole neće igrati, nadam se da će ih biti mnogo i da će mi pružiti podršku - objašnjava Kecmanović.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/b92/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.