NOVAK DETALJNO OPISAO ŠTA ČINI GLAVNI SASTOJAK USPEHA: Hajde da kažemo da je pola-pola...
Novak Đoković, Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

najbolji savet

NOVAK DETALJNO OPISAO ŠTA ČINI GLAVNI SASTOJAK USPEHA: Hajde da kažemo da je pola-pola...

"Uvek je više onih koji ti govore da nećeš uspeti"

Objavljeno:

Novak Đoković je posle pobede nad Dinom Prižmićem u prvom kolu ovosezonskog Australijan opena dobio pitanje vezano za definitivno jedan od najvažnijih kvaliteta u svakom sportu, ali i životu uopšte - samopouzdanje.

Da li ga je Novak prepoznao kod mladog Dina (18) koji je mnoge po pristupu podsetio na Đokovića, koji je slično debitovao na AO protiv Marata Safina 2005?

- Samopouzdanje nije upotpunjeno bez pobeda. Kao igrač koji se možda probija, kao mlad igrač, možeš da pokazuješ samopouzdanje, veru u sebe, i to je uvek za pohvalu - kao npr. u Prižmićevom slučaju. Mlad teniser ima mnogo dilema, ali i veliku glad i želju da se dokaže. To samopouzdanje je dosta drugačijeg tipa od onog koje dođe kada se nagomilaju iskustvo, pobede, dostignuća - to je ono pravo samopouzdanje i ono mora da ima zaleđinu pozitivnog životnog i rezultatskog iskustva - ispričao je Novak, pa nastavio:

Novak Đoković
foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

- Hajde da kažemo da je pola-pola - polovina samopouzdanja su iskustvo i rezultati, a druga polovina dolazi iz nas samih - kako teniser sam sa sobom bije tu bitku, da li si u stanju da pobediš svoje dileme i negativne aspekte ličnosti, kao i da se izboriš sa ‘bukom’ koja dolazi spolja jer uvek je nažalost više onih koji ti govore da ne možeš i da nećeš uspeti. Stvar je u tome da se bude u stanju da se sve to pretvori u korisnu, produktivnu energiju. Eto, nešto širi odgovor - nasmejao se na kraju Đoković.Širi, ali detaljan i vrlo koristan.

Đoković je jutros saznao rivala u drugom kolu, a danas je odlučio da preskoči trening i samo lagano održi formu posle četvoročasovnog meča sa Prižmićem.

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.