"NISAM BAŠ NAJBOLJE..." Đoković iskreno o problemu koji ga muči (FOTO)
Novak Đoković slavi pobedu protiv Dina Prižmića, Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

"NISAM BAŠ NAJBOLJE..." Đoković iskreno o problemu koji ga muči (FOTO)

Pokušavam da prevaziđem to, da se borim sa tim, rekao je Novak između ostalog

Objavljeno: 15:06h

Posle plasmana u drugo kolo Australijan opena, Novak Đoković održao je konferenciju za medije.

- Nisam baš najbolje poslednjih 4-5 dana, možete to uvideti po mom glasu, ali pokušavam da prevaziđem to, da se borim sa tim. Imao sam sjajnog protivnika, 18-godišnjaka koji se borio, nije odustajao, čak ni u četvrtom setu. Zaista sam veoma iznenađen njegovom disciplinom i posvećenosti rutinama koje ga čine veoma snažnim u ovim godinama. Ako bude nastavio ovim putem, imaće veoma svetlu karijeru - rekao je Novak.

Novak Đoković na meču protiv Dina Prižmića
Novak Đoković na meču protiv Dina Prižmićafoto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Nastavio je u istom tonu.

- Na početku je pomoglo, video sam da je malo nervozan na startu. Kada razmišljate o tome, nije moguće da igrači poput njega ne čuju to. Osećao sam da je počeo da se oseća lagodno na terenu, imao sam utisak da igram sa sobom, čuo sam da mi se divi. Veoma ol-araund igrač, zaista sam iznenađen koliko je jak i stabilan. Mentalitet mu je tu, nije došao samo da oseti atmosferu, nego da pobedi. Mentalitet možda ne može da dobije meč, ali može da pomogne da se to desi - istakao je Novak.

Novak Đoković na meču protiv Dina Prižmića
Novak Đoković na meču protiv Dina Prižmićafoto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Otkrio je Nole da li će trenirati pred naredne mečeve.

- Možda ću preskočiti trening, možda budem samo džogirao kako bi mi telo ostalo u formi. Prošle godine nisam trenirao između mečeva zbog povreda. Videću kako ću se probuditi sutra - jasan je Novak.

Novak Đoković na meču protiv Dina Prižmića
Novak Đoković na meču protiv Dina Prižmićafoto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Dao je sud i o novom pravilu, po kom za ulazak i izlazak na tribine ne morate da čekate neparni gem.

- Nisam znao o tom novom pravilu. Razumem model da unapredi momenat za fanove. Igramo za njih, bitno je da imaju dobar osećaj. Tijafo je jedan od igrača koji je zagovarao da navijači pričaju i hodaju po tribinama. Ipak, ja sam takav da me to ometa, izgubili smo danas dosta vremena kada su ljudi ulazili i zauzimali mesta, čekali smo dosta. Odugovlačilo se, nisam siguran da je to najbolje pravilo. Navijači žele da vide svaki poen, razumem - poručio je Novak.

Navijači Novaka Đokovića na meču protiv Dina Prižmića
Navijači Novaka Đokovića na meču protiv Dina Prižmićafoto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Dotakao se za sam kraj i svog rivala, u čijim rukama će ostati budućnost tenisa, a imao je samo reči hvale.

- Čestitke Dinu, na borbi od prvog od poslednjeg momenta. Ceo svet je impresionirao, svojim ponašanjem i igrom. Ako bude nastavio u ovom tempu, njegova budućnost je neupitna. U poslednjih 12 meseci pratim manje njegov razvoj, sa Goranom sam pričao o njemu, on ga poznaje i njegov tim. Kaže da je posvećen, ne samo trening, nego i oporavku i ishrani. Ima snažne noge, bio je spreman da ide u pet setova, to je neočekivano za nekog ko ima 18 godina, prvi glavni žreb u karijeri, to je za svaku pohvalu. Osećao sam da ne mogu u nekim momentima da ga probijem. Neki su govorili da ne mogu kod mene da pronađu rupu u igri, to sam ja osetio protiv njega u nekim momentima. Držao je visok nivo igre i koncentracije i volje i samouverenosti, izašao je na teren da pobedi. Šampionski mentalitet, to volim da vidim. Rekao sam mu na mreži, to je bilo prvi put da smo popričali, ohrabrujem ga da nastavi ovim tempom, treba da bude ponosan na svoju igru, zaista to mislim, sve je oduševio i onaj aplauz sve dokazuje. Deluje kao fin momak, skroman i posvećen, želim mu sve najbolje, tu sam za njega kao i za sve iz našeg regiona - zaključio je Novak.

Bonus video:

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.