STADION U MELBURNU DOBIJA IME PO NOVAKU? Postoji jedan veliki problem!
Novak Đoković, Foto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia

šampion

STADION U MELBURNU DOBIJA IME PO NOVAKU? Postoji jedan veliki problem!

Jasno je da je Srbin ovo zaslužio više nego iko, ali...

Objavljeno: 12:35h

Direktor Australijan opena Kreg Tajli još jednom je govorio o tome da bi stadion u Melburnu mogao da ponese ime Novaka Đokovića.

Srbin je čak 10 puta osvajao Grend slem u Melburnu, pa je jasno zbog čega zaslužuje neko priznanje od čelnika AO.

Tajli smatra da je sasvim u redu da Nole dobije stadion sa svojim imenom, ali ističe i jedan veliki problem.

Kreg Tajli i Novak Đoković posle prošlogodišnjeg finala Australijan opena
Kreg Tajli i Novak Đoković posle prošlogodišnjeg finala Australijan openafoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Vi ste druga osoba koja me je to danas pitala - rekao je Tajli, koji je i izvršni direktor Tenis Australija, u najnovijoj epizodi "Rock n Roll Tennis" podkasta na pitanje da li će Đoković imati stadion nazvan po njemu.

- Vidite, mislim, na kraju krajeva, imenovanje arene nije moja odluka, niti odluka Tenis Australije. Mnogi ljudi zapravo ne razumeju da Vimbldon, Rolan Garos i US Open poseduju objekat u kom održavaju svoje događaje. Mi uzimamo u zakup, a vlada, vlada Viktorije, poseduje naše objekte, i mi iznajmljujemo objekte od njih, srećni smo što oni ulažu u te objekte, ali mi ih ne posedujemo. Dakle, imenovanje arene bi bila kombinacija koja bi morala da se dogodi. Ali svakako bih bio pristalica da se Novaku na neki način oda priznanje za neverovatna dostignuća ovde u Australiji - rekao je Tajli.

Bonus video:

02:58

PRESVALIČIO SAM SE, A ONDA SU MI NOVAK I JELENA ZAKUCALI NA VRATA Željko Samardžić progovorio o VELIKOM IZNENAĐENJU pred koncert

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.