POSLE PLASMANA, HAMAD I OLGA DONELI POBEDU: Protiv Australije u četvrtfinalu!
Velika pobeda srpskog dubla, Foto: Reuters/EPA/Richard Wainwright

junajted kup

POSLE PLASMANA, HAMAD I OLGA DONELI POBEDU: Protiv Australije u četvrtfinalu!

Velika pobeda srpskog dubla

Objavljeno:

Olga Danilović i Hamad Međedović su, nakon izuzetne borbe i preokreta, doneli pobednički poen našem timu u miksu, trijumfujući nad Mirijam Kolodejovu i Petrom Nouzom rezultatom 4:6, 7:6 (2), 10:8.

Novak Đoković, suočen s problemima u desnom ručnom zglobu, nije bio u mogućnosti da učestvuje u miksu, s obzirom da je već doneo izjednačujući poen u singlu.

Viktor Troicki je stoga odlučio da na teren pošalje tandem Olge Danilović i Hamada Međedovića. Početak nije bio idealan za naš duo, pošto je češki par stekao značajnu prednost od 4:0 uz dva brejka. Ipak, Srbija se borila, smanjila na 4:1, potom u sedmom gemu na 5:2, i vratila jedan brejk za rezultat 5:3.

U ključnom trenutku na servisu Međedovića, češki par je imao tri set lopte (0:40), ali hrabar servis Novopazarca i odlična igra Danilovićeve su neutralisali pretnju, smanjivši na 5:4. Ipak, Česi su uspeli osvojiti naredni gem na servisu Nouze, osiguravajući set rezultatom 6:4 nakon 38 minuta igre.

U drugom setu nije bilo brejkova u prvih šest gemova. Prva prilika za brejk pojavila se za Čehe u sedmom gemu, ali je Odličan servis Olge Danilović je sprečio, omogućavajući Srbiji da izjednači na 4:3. Česi su imali 0:30 u sledećem gemu, ali su se Srbija izvukla, stigavši do 4:4.

Međedović je zatim nastavio dominaciju servisom, doneo je prednost od 5:4, ali je i Nouza servirao besprekorno, izjednačivši na 5:5. Danilovićeva je sjajno odigrala na 40:30 u narednom gemu, dovodeći naš tim do vođstva od 6:5 i obezbeđivanja taj-brejka.

Taj-brejk je bio impresivan, Srbija ga je osvojila sa 7:2, čime je obezbedila prolazak u četvrtfinale. Super taj-brejk je odlučivao o daljem napretku, a Srbija ga je završila sa rezultatom 10:8, obezbeđujući prolazak u nokaut fazu.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.