NOVAK DALEKO ISPRED I NA OVOJ LISTI: Evo koliko je Đoković zaradio u 2023, boli glava od brojke!
Novak Đoković, Foto: Teniski savez Srbije

avioni, milioni

NOVAK DALEKO ISPRED I NA OVOJ LISTI: Evo koliko je Đoković zaradio u 2023, boli glava od brojke!

Ove sezone je pre odbitka poreza rekordnih čak 111 tenisera i teniserki zaradilo bar milion dolara

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Na kraju teniske sezone svode se statistički podaci, a jedan od njih je i koliko su teniseri i teniserke zaradili.

Naravno, baš novac, odnosno velika razlika u zaradama između top 30-ak tenisera i teniserki i ostatka su glavni razlog najavljenog formiranja nove organizacije, ali i činjenica da ATP, WTA i organizatori turnira uzimaju nesrazmerno preveliko parče kolača.

Mada je ove sezone pre odbitka poreza rekordnih čak 111 tenisera i teniserki zaradilo bar milion dolara, jasno je da se povećala zarada i organizatora i čelnika.

Očekivano, kod tenisera je najviše zaradio Novak Đoković koji je osvojio tri grend lsema, a u četvrtom stigao do finala, plus je bio pobednik ATP Finala u Torinu.

Prvi teniser sveta je u 2023. inkasirao 15.952.044 dolara.

Šampion Vimbldona i polufinalista Rolan Garosa i Ju-Es opena, Karlos Alkaras, nalazi se na drugom mestu sa 10.753.431 dolara, a slede Danil Medvedev (9.239.679), Janik Siner (8.298.379) i Andrej Rubljov - dakle kako su plasirani i na ATP listi.

Kod teniserki je najviše zaradila Iga Švjontek sa 9.857.686 dolara uz ukupno šest titula. Druga po zaradi je Arina Sabalenka sa 9.195.703 dolara, a za slede Koko Gof, Džesika Pegula i Jelena Ribakina, sve tri su zaradile po više od pet miliona.

Bonus video:

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.