ĐOKOVIĆ PRVI NA LISTI KOJA MU MNOGO ZNAČI: Ovo je dokaz da mu "nova generacija" ne može ništa! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

majstor

ĐOKOVIĆ PRVI NA LISTI KOJA MU MNOGO ZNAČI: Ovo je dokaz da mu "nova generacija" ne može ništa! (FOTO)

Neverovatna sezona je iza najboljeg tenisera sveta

Objavljeno: 09:54h

Ako je nekome potreban još neki dokaz da je najbolji teniser sveta Novak Đoković neprikosnoven u ovom momentu, sada ga imamo!

Naime, Nole je po 8. put u karijeri završio godinu kao prvi na svetu, a uz to je i slavio na Završnom turniru u Torinu, što ga je stavilo na vrh još jedne jako važne liste.

U pitanju je univerzalni teniski renking koji obuhvata sve tenisere bez obzira na godine, pol, nivo na kom su i geografski položaj, pa ih potom raspoređuju na skali od jedan do 16.5.

Srpski as je skoro pa perfektan jer je ocenjen sa neverovatnih - 16,41.

Za svaki meč, algoritam izračunava rejting meča i težinu meča za svakog igrača. UTR ocena igrača je prosek do 30 njihovih najnovijih ocena utakmica. Samo mečevi u poslednjih 12 meseci računaju se u UTR rejting igrača.

Inače, Novaku je ovaj podatak jako bitan jer u svakom momentu određuje odmer sa rivalima.

- UTR renking je najbolji način da se izmerite u odnosu na druge igrače bez obzira na njihove godine ili umešnost - rekao je jednom prilikom Đoković.

Drugi na listi je Janik Siner sa 16,33, Danil Medvedev ima istu ocenu 16,33, Karlos Alkaras je na četvrtoj poziviji sa 16,26, dok Aleksander Zverev kompletira Top 5 sa 16,24.

Zanimljivo je da je Džek Drejper, koji je 61. teniser sveta prema ATP listi, ovde smešten na 10. poziciju, a pre njega su Karen Hačanov, Hubert Hurkač, Grigor Dimitrov i Andrej Rubljov.

Bonus video:

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.