NADAL SE IZJASNIO O KRAJU KARIJERE: Mislim da će biti tako, ali... (VIDEO)
Rafael Nadal, Foto: Printscreen/Movistar+

realan?

NADAL SE IZJASNIO O KRAJU KARIJERE: Mislim da će biti tako, ali... (VIDEO)

Rafa je zbog povrede i operacije mišića psoasa prošao kroz agoniju jer skoro godinu dana nije mogao da igra, a dugo nije bilo napretka

Objavljeno:

Rafael Nadal je objavio i poslednji deo videa u kom se obratio teniskoj javnosti i navijačima i potvrdio povratak na teren u Brizbejnu.

Španac je zbog povrede i operacije mišića psoasa prošao kroz agoniju jer skoro godinu dana nije mogao da igra, a dugo nije bilo napretka.

- Naravno da sam mnogo puta pomislio da nema smisla da nastavim da igram. Na kraju krajeva, bilo je mnogo godina, mnogo, mnogo sati rada a da nisam video rezultate. Ali, i dalje mislim ono što sam rekao na poslednjoj konferenciji, da ne zaslužujem da završim karijeru u pres sobi. Želim da završim drugačije i borio sam se i održavao iluziju da se to ostvari. Sa sumnjama, sa lošim i dobrim trenucima, ali mislim da sam imao prave ljude oko sebe kao i uvek tokom svoje karijere. Porodicu, ekipu, prijatelje... Mislim da su mi svi značajno pomogli da budem tu gde sam danas, što znači sa mogućnošću da nastavim da se takmičim. Mislim da i želja ljudi koji žele dda me gledaju imala utiocaj na mene iz dana u dan.

Za kraj, Rafa je napomenuo ono što je nagovestio posle operacije - 2024. će mu verovatno biti poslednja godina kao igrača profesionalnog tenisa.

- To je realnost, postoje dobre šanse da će mi to biti poslednja godina, bez sumnje. Postoji mogućnost da to bude samo pola godine, cela godine, mogućnost da to ne ostvarimo uopšte... To su stvari na koje sada ne mogu da odgovorim, to je istina. Mogu samo da potvrdim da se vraćam takmičenju i da ću da uživam u turnirima. Neću da najavim (penziju, prim.aut) jer ne znam šta će se dogoditi i ne želim da budem rob onog što izgovorim. Mislim da će biti tako, ali ne mogu da budem 100% siguran jer sam radio mnogo da se vratim i ako mi iznenada moje telo dozvoli da nastavim da se takmičim i uživam, zašto da stavljam krajni rok? Nema smisla - izjavio je Rafael Nadal.

Bonus video:

01:44

NOVAKU OSTALO JOŠ 4 GODINE?! Stručnjaci za Kurir TV šokirali: Đoković sigurno ne igra na US Openu ALI ĆE IGRATI DUŽE OD NADALA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.