NIJE SVE TAKO CRNO! Troicki ponosan uprkos porazu: Posebne reči utehe uputio Đokoviću i Kecmanoviću
Kecmanović, Đoković i troicki, Foto: Starsport

moćna poruka

NIJE SVE TAKO CRNO! Troicki ponosan uprkos porazu: Posebne reči utehe uputio Đokoviću i Kecmanoviću

Selektor Srbije bodri svoje igrače i najavljuje bolje dane

Objavljeno: 21:58h

Srpski teniseri su teško podneli poraz od Italijana u polufinalu Dejvis kupa, a na konferenciji za medije su se pojavili Novak Đoković, Miomir Kecmanović i Viktor Troicki.

- U nekim delovima meča je bilo bukvalno da ne znaš šta da odigraš jer stvarno su i jedan i drugi igrali dobro, pogotovo Janik tako da nije ništa promašivao. Bilo je jako teško pronaći rešenja za njihovu igru. Jednostavno, nije bio naš dan danas - rekao je Miomir.

Viktor Troicki je potom izneo svoje viđenje.

- Kao prvo, svakako da sam ponosan na svoje igrače, ceo tim. Nažalost i ove godine se nije dalo, jedna je lopta falila da uđemo u finale. Imali smo šansu, toliko blizu, na kraju jako gorak ukus. Miša fenomenalan meč, Novak neverovatan meč sa Sineao, izvukao je zadnji atom snage, dao je sve od sebe, bio nadomak pobede, ali svi znamo da je on najveći heroj Srbije, da je toliko puta izvukao nemoguće. Neki put se desi.. To je sport, nažalost, bili smo jako blizu, nije se dalo, ali verujem u ove momke. Idemo dalje, to je jedini što posle ovakvog meča i osam sati igre, izvanredne da kažem. Italijanski dubl je bio svežiji iako je Siner igrao meč sa Novakom, ali je posle pobede bio u boiljem momentumu i igrao je neverovatno. To je sport, tenis, meč nije gotov dok se ne završi. Ostali smo bez finala, ali glavu gore - rekao je Troicki.

Troicki i Kecmanović
Troicki i Kecmanovićfoto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novak je rekao da je njemu najteže.

- Hiljadu puta sam rekao ranije, meni je uvek najveće zadovoljstvo i čast da igram za svioju zemlju. Daleko je sledeća godina, iskreno, trenutno je vruća glava posle svega što smo doživeli. Hvala selektoru još jednom i celom stručnom štabu svima igračima u timu što su napravili odličnu atmosferu, što su nas bodrili sve vreme, i mene i Kecu i sve nas zajedno, svi su se potrudili da daju maksimum u okviru svoje uloge u timu. Sam Viktor je rekao, jedna lopta i jedan udarac je falio da se plasiramo u finale. Ta lopta je bila moja, ja moram da preuzmem odgovornost i to je to. Tragičar sam, šta da se radi, idemo dalje - poručio je svetski broj jedan .

Potom je Novak Đoković rekao da ne može da priča o ciljevima za narednu sezonu.

- Razumećete me, stvarno nemam sad energije da pričam o ciljevima i onom što je bilo.Sjajna godina, ali eto gorak završteak, to je sve što mogu da kažem.

Viktor Troicki
Viktor Troickifoto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Za kraj, Viktor Troicki je poručio da veruje da ovaj tim može i više i da se nada da će biti jači naredne godine.

- Miša je bio fenomenalan, pokazao je sjajnu formu, zato je i bio odabran da igra. Fizički je bio spreman za singl i dubl. Mentalno isto, zato je dobio je šansu. Verovali smo i svakako da i dalje verujem u ovaj tim. Nije se desilo ovaj put. Miša je imao ozbiljne kvalitete, sigurno može i mnogo više. Svima želim sve najbolje, navijam za sve njih, podržavam ih i verujem da mogu mnogo više. Mislim na sve, Mišu, Ducija, Lacija, Hamada, tako da nadam se da ćemo se još jači vratiti sledeće godine - zaključio je Troicki.

Bonus video:

00:47

Veseli se srpski rode u Malagi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.