UDARAJU SA SVIH STRANA! Albanci, Bošnjak i Austrijanka opleli po Novaku: "OZLOGLAŠENA SRPSKA NACIONALISTIČKA HIMNA"
Novak Đoković i saigrači su na udaru zbog pesme, Foto: EPA/Alessandro Di Marco

bedno

UDARAJU SA SVIH STRANA! Albanci, Bošnjak i Austrijanka opleli po Novaku: "OZLOGLAŠENA SRPSKA NACIONALISTIČKA HIMNA"

Kada se pogledaju ovakvi komentari postavlja se pitanje ko je ovde stvarno ultranacionalista zadrtih pogleda...

Objavljeno: 11:04h

Jedva su dočekali. Napadi na Novaka Đokovića i tenisku reprezentaciju Srbije, ali i sam Dejvis kup, odnosno administratora njihove X stranice, samo se množe na ovoj društvenoj mreži.

Povod je pesma "Veseli se, srpski rode" uz koju Nole i saigrači izašli na teren u Malagi uoči mečeva četvrtfinala Završnog turnira Dejvis kupa.

Prvo ju je osvedočeni mrzitelj Srbije i odnedavno Đokovića, crnogorski političar Ljubomir Filipović, okarakterisao kao rusko-srpsku nacionalističku agendu i rekao da poziva na aneksiju Crne Gore i tzv. Kosova (?!), a sada ga slede slični zabagovani umovi.

Prvo se javio politikolog iz Bosne i Hercegovine, Jasmin Mujanović, koji je takođe rekao da je neverovatno kako je Dejvis kup ovo dozvolio, pošto se po njegovom mišljenju radi o pesmi koja eksplicitno promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore. Dakle, nije bio baš originalan.

- Poprilično je neverovatno da niko iz Dejvis kup PR tima nije pomislio da proveri reči pesme kojom je Đoković izašao na teren, poznatog simpatizera krajnje desnice, jer se radi o jednoj od najozloglašenijih srpskih savremenih nacionalističkih himni, koja promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore - napisao je Mujanović.

Zatim je dužnost obavila i javila se Kati Šneberger, austrijska političarka koja je članica Mreže regionalnih i lokalnih savetnika Evropske unije, a takođe i predsednica pokreta "Beč kroz Evropu".

- Neverovatno je da se ultranacionalistička pesma koja poziva na aneksiju Crne Gore i Kosova pušta na Dejvis kupu. Odvratno - napisala je Šneberger u svom tvitu.

Kada se pogledaju ovakvi komentari postavlja se pitanje ko je ovde stvarno ultranacionalista zadrtih pogleda...

Pesma "Veseli se srpski rode" srpske pevačice iz Crne Gore Danice Crnogorčević uz koju su izašli teniseri Srbije je zasmetala i Albancima na Kosovu:

- Srpski teniski tim, vođen Đokovićem, predstavljen je uz srpsku pesmu koja poziva na aneksiju Kosova. Ova pesma je popularna među srpskim ultranacionalistima - napisao je "kos data" na svom X nalogu, a "Telegrafi" i "Indeksonline.net" u svojim člancima su napisali da Đoković "ponovo provocira".

Ovo su reči pesme "Veseli se srpski rode":

Veseli se srpski rode
foto: velikasrbija.net

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.