ĐOKOVIĆ POTVRDIO DOMINACIJU U 2023. I UTIŠAO TORINO: Siner prošao kao Alkaras, Novaku rekordni 7. trofej!
Novak Đoković, Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

FINALE ZAVRŠNOG TURNIRA

ĐOKOVIĆ POTVRDIO DOMINACIJU U 2023. I UTIŠAO TORINO: Siner prošao kao Alkaras, Novaku rekordni 7. trofej!

Objavljeno: 07:03h
Završeno
19:57h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je osvojio rekordni 7. pehar na Završnom turniru u Torinu! On je savladao Italijana Janika Sinera sa 6:3, 6:3 i tako mu se revanširao za poraz u grupi.

Nije bio Siner na očekivanom nivou, podlegao je pritisku, a Novak je bio jako koncentrisan od početka do kraja i zasluženo slavio.

Ovo je srpskom asu ukupno 98. titula u karijeri, a naredni cilj mu je dostignuće Džimija Konorsa koji je apsolutni rekorder sa 109 ATP pehara.

Đokovića je sjajno služio servis dok je u Sinerovom slučaju najubojitije „oružje“ zakazalo u najgorem momentu.

Srpski as je stigao do brejka u ranoj fazi prvog seta, dok rivalu nije dozvolio nijednu brejk loptu.

Drugi set nije mogao bolje da počne po Novaka koji je ekspresno poveo sa 2:0, ali je onda propustio tri brejk šanse.

Nakon toga se pri rezultatu 2:3 i sam suočio sa brejk loptama, ali ponovo je sjajnim servisom uspeo da anulira stečenu prednost rivala i na kraju uspe da sačuva brejk „viška“.

Uspeo je potom da prebrodi kratkotrajnu krizu pošto što nije iskoristio dve brejk lopte u najdužem gemu na meču, ali je usledilo nekoliko neshvatljivih promašaja Sinera koji je dozvolio novi brejk i finale završio duplom servis greškom.

19:57h

3:6 Đoković brejkom stavlja tačku na ovaj meč!

19:51h

3:5 Greše dosta i Novak i Siner, ovo je bio 3. gem zaredom koji se igrao na razliku, ali uspeva Đoković da se izvuče iz nimalo prijatne situacije! Italijan je promašio nekoliko čistih udaraca i propustio šansu za izjednačenje...

19:43h

3:4 Najduži gem na meču je odigran na Sinerov servis, Đoković nije iskoristio dve brejk šanse na oduševljenje publike u Torinu! Čak 7 izjednačenja smo videli u u gemu koji je trajao gotovo 15 minuta, ali Novak nije uspeo da slomi domaćeg igrača.

19:27h

2:4 Pravo niotkuda je Siner stigao do dve brejk lopte, ali Novak uspeva da se izvuče iz neugodne situacije i sačuva prednost brejka!

19:18h

2:3 Siner konačno dobija nešto lakši gem na svoj servis, ali njegovo kretanje i dalje ne odaje utisak da bi mogao da se izdigne i zapreti Novaku!

19:14h

1:3 Đoković nastavlja da servira kao u transu! Odservirao je čak tri asa u ovom gemu!

19:11h

1:2 Tri brejk lopte je spasio Janik Siner, ali dešavanja na terenu i dalje kontroliše Novak Đoković!

19:01h

0:2 Đoković nastavlja da servira kao u transu! Ako ovako nastavi, Siner definitivno nema šta da traži u ovom meču.

18:57h

0:1 Nije moglo bolje! Đoković pravi brejk na startu drugog seta! Imao je tri brejk lopte i koristi prvu! Evidentno je da se Siner ne kreće kako treba, verovatno ga je umor stigao, ali za sata pruža neočekivano slab otpor...

18:51h

3:6 Đoković dominantno osvaja prvi set! Jedan brejk mu je bio dovoljan da stigne na korak od 7. pehara Završnog turnira!

18:48h

3:5 Nastavio je Siner da greši i već stigao do dvocifrenog broja grešaka, ali je na 30:30 odservirao dva asa i produžio set.

18:42h

2:5 Perfektan gem za Đokovića! Tek tri puta na meču nije pogodio prvi servis, ali i drugi mu sjajno funkcioniše! Nijedan poen nije dozvolio rivalu...

18:40h

2:4 Smanjuje Siner koji je tek odservirao prvi as u ovom gemu naspram Đokovićevih 5!

18:35h

1:4 Đoković siguran na servisu i potvrđuje brejk! Siner u ovim momentima nema "više od igre" što će mu ove večeri biti potrebno! Izgleda da je mladi Italijan podlegao pristisku, videćemo da li će proći isto kao Alkaraz...


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.