ALKARAS UTUČEN, ALI I REŠEN DA STIGNE NA NIVO ĐOKOVIĆA: Protiv Novaka to moraš, inače si MRTAV!
Karlos Alkaras je rešen da stigne na nivo Novaka Đokovića, Foto: Printscreen/X/TennisTV

mora još da radi

ALKARAS UTUČEN, ALI I REŠEN DA STIGNE NA NIVO ĐOKOVIĆA: Protiv Novaka to moraš, inače si MRTAV!

Odigram jedan sjajan poen, a onda pogrešim tri-četiri. Protiv igrača kao što je Novak to se ne sme - zna Karlos Alkaras

Objavljeno:

Karlos Alkaras je posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu ATP Finala u Torinu čestitao srpskom teniseru javno, putem društvenih mreža, i zahvalio se italijanskoj publici na podršci tokom turnira, a na konferenciji za medije nakon meča, Španac je detaljno analizirao svoje učešće i okršaj sa Novakom.

Najpre je objasio koliko je teško igrati protiv najboljeg na svetu.

- Igra na istom nivou tokom celog meča. Neverovatan je kvalitet njegovih udaraca, igra toliko duboko, teško je uzvratiti. Još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu. Posle meča sam bio malo tužan, ali nisam na njegovom nivou - istakao je Alkaras i podsetio da je umeo da dostigne taj nivo tokom ove sezone:

- Igrao sam sjajne mečeve na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na Rolan Garosu, bio sam na tom nivou, ali moram da treniram i da postanem bolji. Ima više iskustva, neverovatan je, ima izvanredan ritern, stalno gura rivale do krajnje granice. Igrao sam sjajne poene, odigram jedan sjajan, a onda pogrešim tri-četiri. Protiv igrača kao što je Novak to se ne sme.

Ima li plan B za duele sa Novakom ili se mora biti agresivan?

- Plan B bi mogao da bude da samo trčim i da vraćam lopte, da igramo duge razmene, ali to nije dovoljno protiv igrača kao što je Novak. Morao sam da napadam više, da budem agresivniji, čak i ako grešim. Protiv Novaka moraš da pogađaš blizu linije, inače si mrtav.

Alkaras ne namerava da odustane.

- Znam šta sve treba da popravim na pripremema ako želim da pobeđujem najbolje. Pričaću sa Huanom Karlosom (Fererom, trenerom, prim.aut), gledaću ponovo i ovaj meč da vidim svoje slabosti i da se poboljšam. Fokusiraću se na ovaj meč, ne na naše prethodne, jer mislim da mnoge stvari moram da popravim kako bih bio na njegovom nivou.

Karlitos je odao priznanje Novaku, a govorio je i o motivu da se upiše u istoriju tenisa.

- Ako želim da ga stignem, moram da budem prvi 15 godina. Naravno da je to motiv, ambiciozan sam, želim da budem najbolji u istoriji, da ga pobeđujem i da osvajam sve turnire, ali s druge strane, neću da mislim o tome - legende sporta nisu uspele što je on, osvaja sve i ruši rekorde. Dakle, miks motivacije i toga da ne želim da mislim o tome - zaključio je Alkaras.

Bonus video:

06:45

KARLOS ALKARAZ NA BORBI BIKOVA U ŠPANIJI

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.