ĐOKOVIĆ: Da NAPUSTIM TENIS sad, mogu da budem zadovoljan! Nemam NIKAKAV pritisak da nastavim da se takmičim, ALI...
Novak Đoković, Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

upozorenje

ĐOKOVIĆ: Da NAPUSTIM TENIS sad, mogu da budem zadovoljan! Nemam NIKAKAV pritisak da nastavim da se takmičim, ALI...

Novak Đoković (36) se uoči turnira u razgovoru za medije osvrnuo na svoju dosadašnju, veličanstvenu karijeru

Objavljeno:

Novak Đoković večeras počinje odbranu titule na ATP Finalu u Torinu. U prvom kolu "Zelene grupe", srpski as se sastaje sa Holgerom Runeom a pobedom bi osigurao prvo mesto na ATP listi na kraju takmičarske godine.

Đoković (36) se uoči turnira u razgovoru za medije osvrnuo na svoju dosadašnju, veličanstvenu karijeru, ali i napomenuo da i dalje ima glad za pobedama.

- Volim da se takmičim, volim ovaj sport. To mi je najveća motivacija, jer sam već postigao mnogo rekorda, mnoge sam oborio i to je sjajno. Čak i da napustim profesionalni tenis sada i osvrnem se na sve što sam uradio, mogu da budem izuzetno, izuzetno zadovoljan. Nemam nikakav pritisak da nastavim da se takmičim, ali i dalje imam želju i taj visok nivo - kaže Đoković.

Njemu će jedna pobeda u Torinu biti dovoljna da po osmi put godinu završi kao broj jedan, a time će biti i prvi koji je u istoriji sporta dostigao brojku od 400 nedelja na vrhu ATP liste.

- Igram na veoma visokom nivou, rekordi su velika inspiracija, to nema sumnje. I dalje želim da ispisujem istoriju tenisa i vidim koliko daleko mogu da stignem - dodao je Novak.

Uoči meča sa Runeom, rekao je da su mladi Danac i Karlos Alkaras igrači koji će obeležiti naredne godine.

- Holger debituje na ATP Finalu. Sa Alkarasom, koji je njegova generacija, on je jedan od mladih lidera i verovatno jedan od igrača koji će nositi tenis u deceniji pred nama. Videćemo mnogo toga od njega u budućnosti. U njegovom timu sada je Boris Beker, legenda ove igre, vidim da je Holger lepo napredovao. Svaki put kada igramo jedan protiv drugoga, tesno je, tako da mogu da očekujem još jedan takav meč - zaključio je Novak.

Bonus video:

00:12

Novak slavi u Parizu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.