IVANIŠEVIĆ IZNEO NOVAKOVE PROBLEME U JAVNOST, ĐOKOVIĆ MU ODGOVRIO: "Nije baš imao uspeha!"
Novak i Goran imaju odličan međusobni odnos, Foto: Starsport©

motivacija

IVANIŠEVIĆ IZNEO NOVAKOVE PROBLEME U JAVNOST, ĐOKOVIĆ MU ODGOVRIO: "Nije baš imao uspeha!"

Novak nakon velikih uspeha ima određene problme sa motivacijiom

Objavljeno:

Najbolji teniser na svetu, Novak Đoković, dao je svoj komentar na izjavu svog trenera Gorana Ivaniševića u vezi motivacije.

Ivanišević je izjavio da može biti izazovno motivisati Đokovića, iako je on po mnogim parametrima najbolji teniser u istoriji ovog sporta. S obzirom na to da Đoković ima 36 godina, nije iznenađujuće da se povremeno suočava s nedostatkom motivacije.

Đoković je potvrdio ovu činjenicu i istakao da mu njegov tim, uključujući i Ivaniševića, pomaže da održi visok nivo motivacije.

"Uveravam vas, ja sam ljudsko biće puno mana kao i svi drugi. Ja sam blagosiljan vrhunskom teniskom karijerom. On je u pravu. Sada mi treba više motivacije u potonjoj fazi karijere nego pre pet ili 10 godina. Stvari su drugačije, menjaju se. Imam dvoje dece koje imaju šest i devet godina. Svaki put kad ih napustim srce mi se slama. Kada odlučim da negde otputujem, zaista želim da pobedim da bi to vredelo. Članovi tima pokušavaju da nađu način da me motivišu. Nisu imali toliko uspeha do sada, ali se trude. Šalim se naravno. Veoma se zabavljamo, sjajni smo prijatelji. Imamo i profesionalni odnos, naravno, ali ja veoma volim Gorana kao osobu. On je bio jedan od igrača na koje sam se ugledao, dolazimo iz komšijskih zemalja, govorimo isti jezik", rekao je Đoković u intervjuu za "Jurospor".

Kako je dodao, igrači sa našeg podneblja imaju novonastali problem na terenu.

"To dolazi tako prirodno. Nažalost, zbog uspeha srpskih i hrvatskih tenisera u poslednjih 30 godina imamo situaciju u kojoj sudije razumeju psovke. Moramo da pronalazimo druga rešenja, koristimo sleng, izmišljamo nove reči... Ali, kada si iznerviran stvarno ne razmišljaš o tome i samo ti izleti iz usta. Goran razume, ni on nije bio najsmireniji igrač na terenu", zaključio je Đoković.

Njegove poslednje reči potvrđuje i Ivaniševićeva nedavna izjava, koji je svestan kako je izgledao javnosti tokom perioda profesionalnog igranja tenisa.

"Na terenu, ljudi su me videli kao divljaka ili polu-divljaka, ali sam van terena sasvim drugačiji. Miran sam. Niko nije verovao da ja mogu da budem dobar trener. Morate da znate kako da sahranite sopstveni ego. Niste više važni. Igrač je važan", rekao je nedavno hrvatski stručnjak.

Za Đokovića slede obaveze u Bersiju gde će nastupati na Mastersu iz serije 1000 koji počinje danas i traje do 5. novembra. Posle toga, Novaku sledi Završni turnir u Torinu i Dejvis kup u Valensiji.

Ovog ponedeljka je započeo i 397. nedelju na vrhu ATP liste i sve je bliže da stigne i do kote 400, odnosno okonča godinu kao najbolji teniser sveta.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.