ĐOKOVIĆ BLIZU OBARANJA SOPSTVENOG REKORDA, ALI ALKARAS VREBA: Može li Novak da pokaže Karlosu ko je kralj tenisa?
Đoković ima težak zadatak do kraja tekuće sezone, Foto: EPA/MARK LYONS

dilema

ĐOKOVIĆ BLIZU OBARANJA SOPSTVENOG REKORDA, ALI ALKARAS VREBA: Može li Novak da pokaže Karlosu ko je kralj tenisa?

Novak je blizu, ali

Objavljeno:

Novak Đoković na putu da obori sopstveni rekord i završi sezonu kao prvi teniser sveta

Srpski teniser Novak Đoković, trenutno najbolji igrač na svetu, stoji pred prilikom da obori svoj sopstveni rekord na kraju godine. U 2021. godini, sa 34 godine i sedam meseci, Đoković je postao najstariji teniser koji je završio sezonu na vrhu ATP liste. Sada, čini se da su se svi uslovi stekli da ovaj impresivan rekord bude nadmašen.

Đoković trenutno ima 36 i po godina i predvodi trku na ATP listi sa 500 bodova više od svog najbližeg konkurenta, Karlosa Alkarasa. Obojica tenisera će se takmičiti na prestižnim turnirima, uključujući Masters u Parizu i Završni turnir u Torinu.

Važno je napomenuti da Alkaras neće biti u najboljoj fizičkoj spremi tokom turnira u Parizu, jer je nedavno odustao od učešća u Bazelu zbog povrede. Upavo je ovo odustajanje otvorilo put Đokoviću da završi godinu kao prvi na svetu.

Na trenutnoj ATP listi, Đoković i Alkaras dele samo 500 poena, što znači da bi Karlos mogao da prestigne Novaka već na nadolazećem turniru u Bersiju. Da bi to postigao, Alkaras mora da pobedi na tom turniru, a Đoković da ne stigne do finala.

Odluka o prvoplasiranom na kraju sezone može pasti na Završnom turniru u Torinu, gde će Đoković braniti 1.500 poena osvojenih prošle godine pobedom nad Kasperom Rudom u finalu. Sa druge strane, Alkaras nema poene za odbranu, budući da nije igrao na tom turniru prošle godine zbog povrede.

U ovom trenutku, Novak Đoković je bliži obaranju rekorda kao najstariji teniser koji je završio sezonu na vrhu, što bi ga takođe učinilo prvim igračem u obe konkurencije koji je proveo 400 nedelja na vrhu - preostaje mu još samo pet nedelja da ostvari ovaj impresivan uspeh.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.