BIVŠI TRENER OTKRIO NEPOZNATE DETALJE O NJIHOVOM ODNOSU: "On mi je kao mlađi brat!"
Foto: EPA/Isabel Infantes

BEZ USTRUČAVANJA

BIVŠI TRENER OTKRIO NEPOZNATE DETALJE O NJIHOVOM ODNOSU: "On mi je kao mlađi brat!"

Zajedno su imali mnogo uspeha

Objavljeno:

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, otkrio je neke od detalja kako je motivisao srpskog teniskog asa u trenucima pre ključnih mečeva tokom njihove saradnje, koja je trajala od kraja 2013. do kraja 2016. godine.

Beker je istakao da je sa Đokovićem razgovarao i pokušavao da mu prenese motivaciju pre važnih mečeva.

Iako nisu otkriveni tačni detalji razgovora, njihova saradnja rezultirala je impresivnim uspesima za Đokovića, uključujući osvajanje Grend slem turnira i povratak na vrhunski nivo tenisa.

Boris Beker je bio značajna figura u Đokovićevoj karijeri i njegova uloga kao trener ostavila je dubok utisak na teniskog sveta.

- Rekao sam mu da je iskrenost najvažnija stvar, da ću mu uvek govoriti kada igra loše ili veoma loše. U suprotnom, nikada neće napredovati. Nakon toga bih mu rekao da ću se potruditi da ću se potruditi da sa svakog finala izađem sa trofejom - kazao je Beker, a onda ukratko objasnio kakva je saradnja bila u pitanju.

- Slagali smo se veoma dobro dve godine, on je za mene mlađi brat - naveo je Nemac.

Novaka očekuju Mastersi u Parizu i Torinu, kao i akcija u Dejvis kupu gde će sa reprezentacijom Srbije nastupiti u Malagi.

Beker je, takođe, imao reči hvale za Janika Sinera, mladog Italijana kojem je predvideo Grend slem titulu.

- Naravno, tu su igrači poput Novaka i Karlosa Alkaraza koji mogu da vam stanu na put, ali on je mlad i ima odlične šanse da postane jedan od najboljih tenisera u godinama koje dolaze. Budućnost nam donosi mnogo uzbuljdivih momenata i talenata koji će se tek prikazati navijačima - zaključio je Beker.

Bonus video:

15:17

ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Novak se osvetio Medvedevu u finalu Ju Es opena i osvojio 24. grend slem titulu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.