"GOTOVO JE, ŠTA SAD?" Federer otvorio dušu o odlasku u penziju (FOTO)
Novak Đoković na oproštaju Rodžera Federera, Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

POVREDA JE BILA JAČA

"GOTOVO JE, ŠTA SAD?" Federer otvorio dušu o odlasku u penziju (FOTO)

Još uvek volim da igram neke egzibicije na putovanjima, pa želim da ostanem u formi i pokušam da izgledam malo bolje, rekao je Rodžer

Objavljeno:
Veljko Petrović

Rodžer Federer ostaće upamćen kao deo velike trojke, a ispričao je kako se osećao poslednjih dana pred odluku da ode u penziju.

- Nisam imao nikakve planove same po sebi, jer sam uvek pokušavao da se vratim i onda sam odjednom shvatio da je to to. I tada sam bio dobro, gotovo je, šta sad? Osećao sam šest meseci da više kontrolišem svoj raspored nego ranije... Jutro posle tog zapaljivog osećaja da sam upravo otišao u penziju, već je bilo bolje, iskreno. Moram da pazim da ne radim previše stvari u isto vreme. Zaista sam srećan što sam zauzet, što sam sa drugim ljudima, sa svojom porodicom, volim da putujem, ponekad moraš da budeš siguran da nađeš pravi balans i osećam da imam to, tako da su stvari sjajne - rekao je Federer.

Rodžer Federer i Novak Đoković
Rodžer Federer i Novak Đokovićfoto: EPA/Andy Rain

Otkrio je i šta je sve radio da bi se vratio na teren.

- Pokušavam da idem u teretanu četiri puta nedeljno i ne mogu da verujem da to zaista radim. Uredio sam ovakav prostor kod kuće i stavio sam tu mašine, dobio sam sve to nedelju dana posle Lejver kupa u Londonu, tako da sam posle karijere konačno dobio teretanu. Malo je čudno kada sam se penzionisao, pa sada moram da sve to koristim, tako da to radim dobro, i više ne igram toliko tenis, pa moram da pazim šta jedem i slično. Još uvek volim da igram neke egzibicije na putovanjima, pa želim da ostanem u formi i pokušam da izgledam malo bolje - istakao je Federer.

Suze Rodžera i Rafaela Nadala na Federerovom opraštaju
Suze Rodžera i Rafaela Nadala na Federerovom opraštajufoto: EPA/Andy Rain

Povreda je bila jača od njega, a sada ne razmišlja mnogo o tenisu.

- Kada znate da vam koleno ne dozvoljava da igrate na ovom nivou, ne razmišljate ni o tome da biste mogli da budete na terenu upravo sada. Tako da samo uživate u tenisu kakav jeste, a ja pratim rezultate skoro svakodnevno, volim da vidim šta se tamo dešava. To je nešto o čemu sam mislio, odlično sam se proveo, ali kad se vratim, evo, došao sam ovde u Šangaj i osećam se zaista srećno, kada nisam bliže tenisu, srećan sam gde sam, pa ide sve svojim tokom i to mi se sviđa, nijedan dan nije isti, pa je to sjajno - zaključio je Federer.

Bonus video:

01:44

FEDERER JE POVLAŠĆEN IGRAČ: Zapadni mediji uspeh Novaka vide kao atak na svoju civilizaciju

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.