ALKARAS SE HRABRI: Dok Novak ne igra, imam šansu...
Karlos Alkaras i Novak Đoković, Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

nada se

ALKARAS SE HRABRI: Dok Novak ne igra, imam šansu...

Karlos Alkaras sada za cilj do kraja godine ima da se vrati na mesto broj 1 ATP liste

Objavljeno:

Karlos Alkaras je propustio Australijan open zbog povrede, igrao poluifinalana Rolan Garosu i Ju-Es openu, osvojio Vimbldon i bio deo godine na prvom mestu ATP liste.

Španac sada za cilj do kraja godine ima da se vrati na ovu poziciju koju trenutno ubedljivo drži Novak Đoković.

Alkaras je u Novakovom odsustvu prvi favorit turnira u Pekingu, ali tu su i Danil Medvedev koji ga je porazio u Njujorku, Aleksander Zverev, Holger Rune, Janik Siner...

- Mislim da Novak brani neke poene uskoro, u ATP trci ima nekih 700, 800 bodova više. Igrajući na ova dva turnira, dok Novak ne učestvuje, imam priliku da se približim mestu broj jedan. To je značaj ova dva turnira, ako budem dobar u Pekingu i Šangaju, imaću šansu da se uskoro vratim na mesto broj jedan. Ako i ne uspem, nije sve izgubljeno, jer ima još turnira do kraja sezone – analizirao je Alkaras.

Karlos Alkaras
foto: EPA/MARK R. CRISTINO

U prvom kolu Pekinga, Španac (21) je slavio protiv Janika Hafmana sa 2:0.

- Osećao sam se veoma dobro. Iako je to bilo prvo kolo, osećao sam se baš dobro, kretao odlično. Zadovoljan sam izdanjem. Bio sam veoma dobar u stvarima u kojim želim da napredujem. Radio sam dosta na servisu. bio dobar na treningu. Nije mi bilo lako jer nisam baš sjajno servirao u prvom setu, imao sam dosta promašaja. Komplikovano je nositi se sa tim, ali sam meč dobro završio – naveo je Karlitos.

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.