KO JE CRNOGORAC KOJI ŽELI NOVAKOVU SUSPENZIJU? Ne podnosi Srbiju, Rusiju i Novaka, a majka mu Srpkinja!
Ljubomir Filipović, Foto: Printscreen/Youtube/K1 Televizija

užas

KO JE CRNOGORAC KOJI ŽELI NOVAKOVU SUSPENZIJU? Ne podnosi Srbiju, Rusiju i Novaka, a majka mu Srpkinja!

Malo ko u Srbiji zna za njega

Objavljeno: 21:28h

U nedavnoj kontroverznoj izjavi, crnogorski političar i analitičar Ljubomir Filipović je izazvao nemir u regionu svojim zahtevom za doživotnom suspenzijom svetskog teniskog šampiona, Novaka Đokovića.

Iako Filipović nije nepoznat u svetu politike, malo ljudi u Srbiji zna za njegovo delovanje, a njegova konstantna kritika srpskog asa podigla je mnoga obrva.

Filipović je poznat po svojim političkim stavovima koji se često čine neprijateljskim prema Srbima i srpskoj kulturi. Dok sebe promoviše kao građanskog aktivistu, njegova retorika često iskazuje netrpeljivost i mržnju prema Srbima, što izaziva zabrinutost među mnogima.

Njegova kontinuirana kritika Srba iz Crne Gore, njegovo slikanje sa hrvatskim generalima iz Domovinskog rata, podrška nezavisnosti Kosova i negativan narativ o Srbiji su samo neki od primera koji su izazvali kontroverze.

Iako je nekada bio član SDP-a, stranke koja je bila blisko povezana sa vladajućim DPS-om dugi niz godina, Filipović sada nije član nijedne političke stranke. Međutim, ostaje aktivan u političkim diskusijama koje uključuju negativno predstavljanje Srbije i Srba.

Tokom ovogodišnjeg US Opena, premijer Crne Gore, Dritan Abazović, predložio je da Novak Đoković bude proglašen počasnim građaninom Crne Gore zbog svoje promocije zemlje tokom karijere.

Novak Đoković, Ljubomir Filipović, Tenis
foto: Profimedia/Twitter

Međutim, Filipović je jasno izrazio svoje protivljenje ovom predlogu, iako Đoković aktivno promoviše Crnu Goru širom sveta.

Filipovićeva politička snaga ogleda se u podršci određenih zapadnih kompanija, ali nije stekao značajnu podršku među crnogorskim narodom. Trenutno je najpoznatiji po svojoj ulozi analitičara u medijima koji dele slične anti-srpske vrednosti.

Osim toga, Filipović je pokušao povezati Đokovića sa navijačima u Australiji koji su nosili ruske zastave i skandirali Putinu tokom turnira. Iako Đoković nema kontrolu nad svojim navijačima i njihovim političkim stavovima, Filipović nastavlja sa svojim negativnim stavovima.

Važno je napomenuti da je majka Ljubomira Filipovića Srpkinja, što postavlja pitanje zašto gaji tako izraženu netrpeljivost prema srpskom nasleđu. Ipak, u Crnoj Gori je Đokovića prepoznat kao ambasadora i promociju, te je već postao počasni građanin nekoliko gradova u toj zemlji.

Odluka o tome da li će Đoković postati počasni građanin cele Crne Gore neće zavisiti od Filipovića, već od većinske odluke u prijateljski nastrojenoj Crnoj Gori.

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.